Iranci so že v prvem polčasu kar nekoliko presenetili Argentince, čeprav so bili Južnoameričani boljši in nevarnejši tekmec. Pripravili so si nekaj strelov, vendar noben ni končal v mreži Irancev, ki so se disciplinirano branili vseh 45 minut. Zdržali so tudi drugih 45 minut, nato pa gol prejeli v 91. minuti, ko je mojstrsko zadel Lionel Messi. Argentinci so zdaj z dvema zmagama že med 16 najboljšimi ekipami mundiala.

Iranci pretili iz protinapadov

Prvič so bili varovanci Alejandra Sabelle nevarni v 22. minuti, ko je Gonzalo Higuain v kazenskem prostoru podal nazaj do Sergia Agüera, ki je meril proti daljši vratnici, z obrambo pa se je izkazal Alireza Haghighi. Dve minuti kasneje bi se lahko med strelce vpisal Marcos Rojo, ki je dobil skok, streljal z glavo, toda žogo za nekaj centimetrov poslal mimo vratnice. Naslednjo lepo priložnost so imeli v 37. minuti, ko je Ezequiel Garay z glavo meril prek gola. Iranci pa so najlepšo priložnost v prvem delu zapravili v 42. minuti, Jalal Hosseini je streljal z glavo prek gola.

Iranci so tako kot v prvem polčasu tudi v drugem pretili iz protinapadov. V 52. minuti je enega od njih z glavo zaključil Reza Ghoochannejhad, v 67. minuti pa Ashkan Dejagah, Argentinci pa so se lahko zahvalili le Ikerju Romeru, ki je oba strela odlično ubranil. Južnoameričani so še naprej imeli žogo več v svojih nogah, a bili brez prave ideje ob zaključku. Messi je po uri igre žogo popeljal na rob kazenskega prostora, toda meril mimo leve vratnice, v 74. je s prostega strela meril v zunanji del mreže, Angel di Maria pa je minuto kasneje nastreljal iranskega vratarja. Iran je še naprej vse stavil na protinapade, štiri minute pred koncem tekme pa se je v njem znašel Ghoochannejhad, Romero pa je bil še enkrat več na pravem mestu.

Ko je v ekipi Messi, je možno vse

Vse je že kazalo, da bodo Iranci prišli do velike točke, vendar je Messi v 91. minuti stvari vzel v svoje noge, z natančnim strelom pa premagal tokrat nemočnega Alirezo Haghighija.

»Nismo še pokazali vsega, kar znamo, a tako kot stvari tečejo, lahko pridemo zelo daleč,« je po zmagi dejal Messi, ki je včeraj vknjižil svoj drugi gol na prvenstvu. »Zavedamo se, da še nismo na ravni, ki smo je sposobni in ki si jo želimo,« je še dejal Messi.

Drugače je tekmo videl selektor Irana Carlos Queiroz, ki je izpostavil predvsem napako srbskega sodnika Milorada Mazića. »Messi je bil fantastičen, sodnik pač ne. Ne razumem, moral bi videti, da je bil prekršek za enajstmetrovko. Bil je le pet metrov stran, nikakor ni mogel tega spregledati,« je bil ogorčen Portugalec Queiroz.

»Ko imaš Messija v ekipi, je vse mogoče,« pa je po tekmi dejal selektor Argentine Alejandro Sabella, ki pa ni skrival nezadovoljstva, da je ekipa potrebovala vso tekmo, da je vknjižila zmago. Sploh ob dejstvu, da je bila proti Iranu izrazit favorit in da še vedno ostaja favorit za naslov svetovnega prvaka.

Skupina F, 2. krog:

Argentina - Iran 1:0 (0:0) 

Strelec: Messi 91.  

Začetni postavi: 

Argentina: Romero; Zabaleta, Garay, Rojo, Fernandez; Gago, Di Maria (Biglia/94.), Mascherano; Higuain (Palacio/77.), Messi, Agüero (Lavezzi/77.).

Iran: Haghighi; Montazeri, Hosseini, Sadeghi, Pooladi; Hajsafi (Haghighi/88.), Nekounam, Timotian, Dejagah (Jahanbakhsh/85.); Ghoochannejhad, Shojaei (Hejdari/76.).