City in Chelsea sta se sinoči predstavila ameriškim ljubiteljem nogometa v St. Louisu, kjer sta odigrala dobrodelno tekmo, s katero sta pomagala pri zbiranju sredstev za žrtve nedavnega tornada v Oklahomi. Od vsake prodane vstopnice so organizatorji nakazali en dolar v sklad, ki ga je pred dnevi ustanovilo baseball moštvo St. Louis Cardinals, na ta način pa so zbrali 48.263 dolarjev, saj je bil stadion razprodan.

Gledalci so za svoj denar tokrat dobili tudi dobro predstavo, saj sta jim angleška kluba pripravila pravo poslastico. Oba kluba sta tekmo začela z močnimi zasedbami, večino tekme pa so bili bolj podjetni nogometaši Cityja. A prvi polčas se je kljub njihovi premoči končal z vodstvom Chelseaja z 2:0, zadela sta Ba in Azpilicueta, ki je izkoristil enajstmetrovko. Ko je Oscar na začetku drugega polčasa povišal na 3:0, se je zdelo srečanje odločeno, a City se ni predal in je nadaljeval z ofenzivo proti vratom londonskega moštva.

Za trud so bili nogometaši v sinje modrih dresih nagrajeni v nadaljevanju, ko so uspeli kar štirikrat zatresti mrežo Chelseaja in se po golu Richardsa v 92. minuti veselili sladke zmage. Ostale tri gole sta prispevala Javi Garcia in Džeko, ki je zadel dvakrat.

City je pred dnevi najavil sodelovanje z baseball moštvom New York Giants, ki bo prineslo nastanek novega kluba New York City FC. Če bodo tudi tekme tega kluba tako zanimive, kot je bila včerajšnja, se Cityju ni za bati za vse večjo prepoznavnost v ZDA.