Premožni in ambiciozni City se je v želji večje prepoznavnosti na drugi strani Atlantika odločil za sodelovanje z enim največjih klubov v ZDA, projekt ustanovitve kluba v New Yorku pa bo Angleže, ali bolje rečeno šejka Mansourja iz Združenih arabskih emiratov stal 100 milijonov dolarjev. City bo večinski lastnik novonastalega nogometnega kluba, katerega stadion bo zrasel v newyorškem Queensu, blizu teniškega centra Flushing Meadows, kjer je vsako leto na sporedu grand slam OP ZDA.

Poleg širjenja prepoznavnosti v Severni Ameriki se pri Cityju nadejajo, da bodo s projektom dobili tudi možnost pridobivanja novih igralcev in seveda dodatnega zaslužka.

Projekt, ki se ga je City lotil v sodelovanju z jenkiji, pa le dokazuje, da imajo svetlo modri vse večji vpliv v Manchestru, kjer so bili desetletja v senci rdečih sosedov, kajti Manchester United se je leta 2001 povezal ravno z New York Yankees in napovedoval odmevno oglaševalsko in trženjsko sodelovanje med kluboma, sedaj pa so jim ugledne Američane pod svoje okrilje speljali »meščani«.