Ugibanj o razlogu Ronaldove nesreče je več, prednjači pa prepričanje, da je glavni krivec predvsem njegova "skromna“ plača. Portugalec po mnenju mnogih sodi na sam vrh nogometnega Olimpa, kar pa se ne odraža na njegovi plači.

Med nogometaši od Ronalda na leto sicer bolje zasluži le še David Beckham, vendar pa ta računica vsebuje tudi dohodke s strani sponzorjev. Kar se tiče izključno plače, ki jo prejema s strani kluba, pa je daleč od vrha, saj z desetimi milijoni evrov letne plače zaseda komaj deseto mesto.

Na vrhu seznama z 20 milijoni evri letne plače kraljuje Samuel Eto'o, sledita pa mu napadalca Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović (14,5 milijona) in Manchester Uniteda Wayne Rooney (13,8 milijona). Od igralcev, ki so pred Ronaldom so še Yaya Toure, Sergio Aguero, Didier Drogba, Fernando Torres, Dario Conca in Lionel Messi.

Kot zanimivost velja omeniti, da se na lestvici ni znašel najboljši igralec preteklega evropskega prvenstva in najboljši evropski igralec Andres Iniesta. Španski reprezentant in soigralec Lionela Messija je leta 2011 v svoj žep pospravil sedem milijonov evrov.

Lestvica desetih najbolje plačanih nogometašev na svetu:


(Foto: marca.com)