Ronaldo in Real zaenkrat še nista dala nikakršnih izjav na temo njegovega prestopa, a kot poročajo številni tuji mediji, se je Portugalec nedavno sestal s predsednikom kluba Florentinom Perezom, kateremu je zaupal svoje težave. Ni malo tistih, med njimi tudi španska Marca, ki so prepričani, da si je Ronaldo zaželel novo pogodbo, saj glede na dosežke naj ne bi bil zadovoljen z zgolj desetimi milijoni evrov letne plače, s čimer je trenutno "šele" deseti najbolje plačani nogometaš na svetu in to naj bi bil glavni razlog njegovega nezadovoljstva. Drugi pa pravijo, da je od Pereza zahteval dovoljenje za prestop v drug klub.

Kakorkoli že, vest o nezadovoljnem Ronaldu je seveda dosegla tudi Otok, kjer so hitro skočili na noge pri Cityju, kjer jim denarja ne manjka in jim zato višina odškodnine redko predstavlja problem. Angleški mediji že poročajo, da City pripravlja resno ponudbo, da bi Ronalda pripeljal nazaj v Anglijo, kjer je pred leti uspešno igral za njihove mestne rivale Manchester United.

Odškodnina znaša okoli 120 milijonov evrov, a za City to ni ovira

Ronaldo naj bi potencialne kupce stal 120 milijonov evrov, a v Cityju verjamejo, da takšne priložnosti za nakup igralca njegovih kvalitet ne smejo izpustiti iz rok, precej denarja pa bi se v klub vrnilo že s prodajo njegovih dresov, ostalih spominkov in prek oglaševalcev, ki bi ob prihodu Ronalda prav gotovo povečali svoj interes.

Če bi res prišlo do prestopa portugalskega zvezdnika v City, pa bi moral angleški klub zaradi prevelikih stroškov prodati nekaj igralcev, saj bi bila plača Ronalda verjetno enormna. Zato je njegov prestop pred prihodnjim poletjem skoraj nemogoč.

Nova španska davčna zakonodaja predstavlja problem

Ravno plača Ronalda pa bi utegnila biti res glavni razlog za celoten zaplet, kajti Real Portugalcu ne želi ponuditi nove pogodbe in višjega zaslužka, ker bo po novi španski davčni zakonodaji, ki pride v veljavo čez dve leti, klub moral za Ronaldovo pogodbo plačati 52-odstotno obdavčitev, medtem ko ta sedaj znaša 24 odstotkov.

Kraljevi klub tako po sedanji pogodbi za Portugalca plačuje približno 15,5 milijona evrov na leto, da Ronaldo v  žep pospravi 10 milijonov, če pa bi sprejeli njegove zahteve po 15 milijonski neto plači, bi njihov strošek za portgalskega zvezdnika znašal vrtoglavih 31 milijonov evrov na leto. Pod takšnimi pogoji pa Real ni pripravljen z Ronaldom podpisati nove pogodbe in od tu verjetno izvira njegovo nezadovoljstvo.