Berbatov še vedno velja za najdražjo okrepitev Uniteda v zgodovini kluba. Leta 2008 so rdeči vragi Tottenhamu zanj odšteli namreč več kot 30 milijonov funtov (skoraj 40 milijonov evrov). Bolgar je najboljše predstave pokazal v sezoni 2010/11, ko je bil s Carlosom Tevezom z 20 doseženimi zadetki prvi strelec angleške premier lige, v lanski sezoni pa je nato dobil presenetljivo malo priložnosti za igro. V prvenstvu je nastopil le na 12 tekmah, na katerih je dosegel 7 zadetkov.

Pričakovano je v poletnem prestopnem roku nato znašel na izhodnih vratih kluba z Old Trafforda, po prihodu Robina van Persieja pa je na koncu tudi prestopil v londonski Fulham. Najboljši strelec bolgarske reprezentance vseh časov je bil z načinom, na katerega je končal štiriletno obdobje v Manchestru, precej razočaran.

“Mislim, da si nisem zaslužil takšnega ravnanja z mano s strani Uniteda. Mislim predvsem na neigranje v lanski sezoni. Več kot desetkrat, verjetno celo 15-krat sem odšel do trenerja in ga vprašal, če me sploh potrebuje. Vsakič znova mi je zatrdil, da sem pomemben igralec in da naj ne zapuščam kluba, a me potem nikoli ni bilo v kadru za tekmo. Morda bi moral zapustiti klub že takrat, ko me Ferguson leta 2011 ni uvrstil v ekipo za finale lige prvakov. Vem, da je on glavni, a zaradi načina, kako je ravnal z mano, je izgubil moje spoštovanje,“ pravi užaljeni Berbatov, ki v zadnjem času ni več ustrezal načinu igre Uniteda.

Ferguson mi je skušal pojasniti, da bo moštvo igralo bolj direktno in hitreje, sam pa nisem bil nikoli med hitrejšimi igralci. Raje držim žogo, tak je pač moj stil. Imam svoj ponos, zato sem težko sprejel njegovo odločitev. Za United sem zabil veliko golov, osvojil dva naslova angleškega prvaka in bil tudi najboljši strelec lige, tako da nisem bil ravno slab,“ razmišlja Berbatov, ki je za United v angleškem prvenstvu na 108 tekmah dosegel 48 zadetkov, odslej pa bo poskušal pomagati Fulhamu.

“Na tekmah proti Unitedu ne bom imel nobenih težav, saj sem se s takšno situacijo v karieri že soočil. Nima smisla govoriti o tem. Od tistih v Unitedu, ki so si to zaslužili, sem se poslovil, Fergusonu pa nisem mogel reči zbogom,“ je še dodal Berbatov, ki pa bo na obračun z nekdanjimi soigralci čakal še kar nekaj časa, saj je Fulham gostoval na Old Traffordu že v drugem krogu letošnjega prvenstva, povratno srečanje pa bo na sporedu 2. februarja.