"To je velik dan za Sydney in velik dan za avstralski nogomet," je navdušeno dejal predsednik sydneyskega kluba Scott Barlow.

Del Piero je rekorder po številu nastopov v italijanski serie A. Legendarni igralec torinskega Juventusa je odigral kar 513 tekem, ob tem pa je zbral tudi 91 nastopov za italijansko izbrano vrsto in dosegel 27 golov. Na reprezentančni sceni je največji uspeh dosegel leta 2006, ko je v Nemčiji osvojil naslov svetovnega prvaka.

Berbatov okrepil Fulham

Bolgarski nogometaš Dimitar Berbatov se iz Manchester Uniteda seli k tekmecu iz premier league Fulhamu, s katerim je podpisal dvoletno pogodbo. Škotski reprezentančni vezist Charlie Adam je iz Liverpoola prestopil v Stoke City, Škot pa je podpisal pogodbo za štiri leta.

Koliko je Fulham odštel za Berbatova ni znano. Bolgarski napadalec je k rdečim vragom prestopil leta 2008, v 149 nastopih pa je za Manchester United dosegel 56 golov. Za 31-letnika sta se zanimala italijanska kluba Juventus in Fiorentina, po besedah trenerja Uniteda Alexa Fergusona pa so zanimanje zanj pokazali tudi pri njegovem nekdanjem klubu Tottenhamu, od koder se je Berbatov za 30 milijonov funtov preselil v Manchester.

Adam bo za Stoke igral naslednja štiri leta, višine odškodnine pa prav tako niso razkrili. Po poročanju medijev je Stoke zanj odštel okoli štiri milijone funtov.