Modriča so že kaznovali s plačilom 80.000 funtov, ker prejšnji teden in odpotoval na priprave v ZDA in je raje odpotoval na hrvaško primorje, kjer naj bi čakal na prestop k madridskemu Realu. Nove kazni pa si nogometaš, ki si po vsej sili želi zapustiti Tottenham, očitno ni želel privoščiti. Zato se je odločil, da se vrne v London.

"Vem, da je bilo to prvič, da je Modrić kršil klubsko disciplino. Že prej je imel ponudbe, a je mirno opravljal svoje naloge pri Tottenhamu in na koncu v klubu ostal. Take vrste protesti pri nogometaših njegovega kova niso redkost, a klub mora zaščititi svoje interese. Zato smo se odločili za kazen," je dejal portugalski strateg, ki je očitno prestrašil Modrića.

Angleški mediji poročajo, da se je Hrvat takoj po povratku na Otok opravičil predsedniku kluba Danielu Levyju, nato pa odšel na trening. V najkrajšem možnem času se bo moral podati na pot preko Atlantika in se pridružiti ostalim soigralcem.

Tega ga lahko reši le prestop v drug klub, a kot je znano, Tottenham zanj zahteva nerazumnih 40 milijonov funtov (dobrih 50 milijonov evrov), na kar pa edina prava snubca Real Madrid in Manchester Untied ne pristajata. Jose Mourinho je za hrvaškega reprezentanta pripravljen odšteti največ 30 milijonov funtov, Alex Ferguson pa še nekaj milijonov manj, zato s en zdi več tako nemogoč scenarij, da bo Luka še eno leto več (nezadovoljno) brcal za londonski klub.