Modrić naj bi se v ponedeljek mudil v Madridu, že pred časom pa je izpustil priprave svojega kluba, kar je vodilne može angleškega prvoligaša močno ujezilo. Trmastega nogometaša so zato oglobili, s tem pa prisilili, da se je danes vrnil v London in le začel trenirati v njihovem pripravljalnem kampu v Chigwellu.

26-letnik poleg Garetha Balea sicer velja za največjega zvezdnika Tottenhama in enega najboljših evropskih vezistov, čeprav je statistično gledano daleč od dosežkov stanovskih kolegov kot so Frank Lampard, Steven Gerrard, Cesc Fabregas ter celo nekoliko manj znanima in vrednima Stephaneom Sessegnonom (Sunderland) in Yohanom Cabayeom (Newcastle United), ugotavljajo pri TalkSport.

Statistični podatki, ki vključujejo vse Modrićeve tekme v angleškem prvenstvu od njegovega prihoda v Tottenham, kažejo, da ga ne gre šteti med najboljše veziste v Angliji. Modrić je na 127 tekmah za svoj klub dosegel le 13 golov in 15 asistenc, kar je daleč od dosežkov najboljših otoških vezistov.

Pri reviji se zato sprašujejo, čemu tako visoko zahtevana odškodnina ter zakaj tako povprečen igralec sploh dobiva tolikšno medijsko pozornost, saj ga po njihovem mnenju Tottenham, v primeru odhoda, sploh ne bi smel pretirano pogrešati.


(Foto: talksport.co.uk)