Zeleno-beli so na prvi tekmi proti Tromsoeju pokazali premalo, da bi lahko na povratni obračun odšli s prednostjo. Na vsej tekmi so si priigrali vsega eno pravo priložnost, tako kot na drugi strani Norvežani, tako da se je tekma povsem zasluženo končala brez zadetkov.

Kljub temu, da je bil začetek tekme kar obetaven, saj so si domači v peti minuti priigrali lepo priložnost - z roba kazenskega prostora je poskusil Damijan Trifković, a je Marcus Sahlman žogo odbil do Dalibiora Radujka, ki je žogo malce z leve strani namesto v mrežo poslal prek vrat -, pa je bilo nadaljevanje precej bolj bledo. Olimpijina srednja vrsta je delala preveč napak pri podajah, predvsem Aneju Lovrečiču v teh trenutkih nikakor ni steklo, tako da gostov Ljubljančani (tudi ob nekaj žvižgih nezadovoljstva s tribun) praktično niso več ogrozili.

Radujko je sicer v osmi minuti še streljal od daleč, a vratar Tromsoeja ni imel veliko dela. Na drugi strani so nič boljši gosti poskušali unovčiti kak protinapad, najnevarneje je bilo v deveti minuti, ko je Zdenek Ondrašek podal za hrbet domače obrambe, sam pred Elvisom Džafićem se je znašel Magnus Andersen, vendar je bil domači čuvaj mreže na mestu. Zatem so gledalci gledali bolj ali manj nezanimivo predstavo med obema kazenskima prostoroma, zaključnih strelov pa praktično ni bilo.

Šele v 37. minuti je Nik Omladič znova poskusil srečo od daleč z desne strani, a meril nenatančno. V 42. minuti je na drugi strani z roba kazenskega prostora sprožil Thomas Kind Bendiksen, vendar je bil Džafić dobro postavljen. Minuto pozneje je pri domačih z glavo sprožil William Franklin Vicente, vendar je bil tudi on nenatančen.

Brazilec v vrstah Olimpije je bil tudi prvi, ki je sprožil v drugem polčasu, meril je z 20 metrov, vendar je Sahlman dobro posredoval. Domači strateg Ermin Šiljak je skušal svojo ekipo ofenzivno "prebuditi" z menjavo Nika Omladiča s Filipom Valenčičem, a se to ni zgodilo. Še naprej se je na zelenici stožiškega stadiona odvijala precej nezanimiva predstava brez priložnosti.

Za zaključek tekme je pri domačih vstopil še Nikola Nikezić namesto Andraža Šporarja, takoj zatem pa je Radujko znova sprožil mimo gola. V 86. minuti je od daleč poskusil Trifković, vendar je Sahlman strel obranil. Na drugi strani je nevarno zapretil Ruben Yttergard Jenssen, čigar strel z roba kazenskega prostora pa je Džafić v 90. minuti mojstrsko ukrotil.