Režiser ene najbolj odmevnih mednarodnih zmag je bil Robert Berič, ki je bil po prvem polčasu po bledi predstavi celo zrel za zamenjavo glede na to, da je bil na klopi igralec za dva milijona evrov – Etien Velikonja. Sloki Krčan je v drugem polčasu z dvema goloma na enak način – z diagonalnim strelom in sijajno asistenco – poskrbel za mirno pot na povratno tekmo v Sarajevo.

Maribor je tekmo odprl z zapravljeno priložnostjo, ko je Ibraimi v osmi minuti po globinski podaji Tavaresa žogo poslal mimo gola. Vijoličastim nikakor ni uspelo razviti njihove prepoznavne igre, za nameček so v 15. minuti doživeli hladen tuš. Botri vodilnega gola Željezničarja so bili Trajkovski s slabim zapiranjem levega boka ob prodoru Selimovića, vratar Handanović s slabo reakcijo in štoperji Maribora, ki so le gledali odbito žogo, ki jo je v mrežo pospravil golgeter Eldin Adilović, ki je med letoma 2006 in 2009 v Sloveniji igral za Interblock, Livar in Nafto. Po zadetku so izjemno disciplinirani gostje še bolj zgostili sredino igrišča. Za nameček gostitelji po odhodu Volaša v napadu niso imeli robustnega napadalca – skakalca za zračne bitke. Mariborčani so gostom branjenje olajšali, ker so igrali prepočasi, premalo po bokih, preveč komplicirali, ni bilo prave ideje. Šele v finišu so Mariborčani prišli do prvih treh kotov na tekmi, prosti strel Mezga z roba kazenskega prostora pa je vratar Antolović spektakularno ubranil.

Preberite še pogovor z Darkom Milaničem: Vesel za Beriča

Maribor je drugi polčas nadaljeval tam, kjer je končal prvega, medtem ko so se gostje predali samozadovoljstvu, da jih čaka lahko delo. Nekdanji igralec Maribora in sedanji kapetan Željezničarja Zeba je izgubil žogo, podaja Cvijanoviča v prazen prostor je imela oči in Berič je neoviran žogo hladnokrvno poslal v mrežo za izenačenje po 70 sekundah igre, kar je povzročilo eksplozijo navdušenja. Nato so gostitelji začeli lov na drugi gol, ki so ga dočakali v 67. minuti iz akcije, ki ni veliko obetala. V kazenski prostor Maribora je letela visoka žoga, Bogdanović je potegnil Tavaresa, avtoritativni nemški sodnik Kinhoefer je pokazal na belo točko, Mezga je na veliko veseleje gledalcev vratarja poslal v en kot, žogo pa v drugega. Sarajevčanom je začela popuščati zbranost, zmanjkovati jim je začelo moči, vrhunec naivnosti pa je bil v 76. minuti, ko je asistent postal vratar Handanović, ki je žogo nabil izpred svojega gola. Odbita žoga ob pomoči Cvijanoviča je preskočila branilca gostov, Berič pa je še drugič na tekmi z diagonalnim strelom pičil kot kobra. A to še ni bil konec spektakla, saj se je Berič v 93. minuti prelevil v asistenta, Tavares pa je z golom postal drugi junak večera.