Argentinski selektor Alejandro Sabello v soboto ni želel ničesar prepustiti naključju, zato je na igrišče poslal najmočnejšo postavo z Messijem, Higuainom, Di Mario in Aguerom na čelu. Gledalci na stadionu Monumental v Buenos Airesu so bili tako že od prve minute priča popolni ofenzivi omenjene četverice in njihovih soigralcev.

Ekvadorska obramba pritiska Argentine prav dolgo ni zdržala in je prvič klonila v 20. minuti, ko je svoj 24. rojstni dan po izvrstni podaji Di Marie z zadetkom kronal Aguero. Na seznamu strelcev se mu je že deset minut kasneje pridružil napadalec madridskega Reala Higuain, ki je izkoristil asistenco Messija.

Le dve minuti kasneje so "gavči" že vodili s 3:0. Akcijo je začel Messi ,ki je prodrl proti vratom Alexandra Domingueza, podal do Higuaina, ta pa se mu je z odlično asistenco oddolžil za podajo pri drugem zadetku

V drugem polčasu so Ekvadorci zaigrali mnogo bolje, predvsem pa so popravili igro v obrambi. Kljub temu pa to ni bilo dovolj, da ne bi v svojo mrežo prejeli še četrtega zadetka. Strelec slabih 15. minut pred iztekom rednega dela je bil Di Maria, tako kot pri drugem zadetku pa je za asistenco ponovno poskrbel čarovnik iz Rosaria Lionel Messi.

Z zmago so se Argentinci v kvalifikacijah zavihteli na vrh lestvice in imajo točko več od Čile ter dve od Urugvaja.