Nemška reprezentanca je pred tremi meseci v Bremnu nekoliko presenetljivo izgubila s Francozi z 1:2, premoč pa so morali varovanci Joachima Löwa tokrat priznati še Švicarjem, ki so povedli z 2:0, na koncu pa tekmo dobili s kar 5:3.

Prve tri zadetke za domačine je zabil napadalec Bayerja iz Leverkusna Eren Derdiyok, vsakič pa mu je asistiral njegov klubski soigralec Teofilija Barnette. Preostala dva gola za zmagovalce sta dodala Lichsteiner in Mehmedi, medtem ko so se pri Nemcih med strelce vpisali Hummels, Schürrle in Reus.

Nemci so tako zabeležili še drugi zaporedni poraz, kar se jim je nazadnje pripetilo leta 2003, ko so izgubili prijateljski tekmi proti Nizozemcem in Špancem (obakrat je bil rezultat 1:3). Pri tem velja še omeniti, da je v vratih Nemčije svoj prvenec doživel Marc Andre ter Stegen, ki je po Heinrichu Kwiatskowskem postal šele prvi vratar "Elfa“ po letu 1954, ki je na svojem debiju prejel več kot tri zadetke.

Špancem zmago zagotovili rezervisti, prvenec Mihajlovića

Španci, ki se bodo v skupini C pomerili proti Italiji, Irski in Hrvaški, so se v švicarskem St. Gallenu udarili s Srbi, zmago pa so jim zagotovili šele rezervisti v drugem polčasu. Prvi gola za aktualne evropske in svetovne prvake je v 64. minuti dosegel mladi napadalec Atletica Adrian Lopez, končni izid pa je deset minut kasneje postavil vezist Malage Santi Cazorla, potem ko je sodnik piskal enajstmetrovko po neobstoječem prekršku nad Lopezom.

Na klopi srbske izbrane vrste je debitiral Siniša Mihajlović, ki se je pred tekmo s Španc odločil pošteno prevetriti reprezentanco, saj v ekipo ni poklical Miloša Krasića, Zdravka Kuzmanovića, Nenada Milijaša, Milana Jovanovića, Miralema Sulejmanija in Nikolo Žigića.

Bolgari pripravili presenečenje

Med reprezentancami, ki jih mnogi štejejo med favorite za osvojitev Eura, so tudi Nizozemci, ki so sinoči zaigrali z najmočnejšo postavo in presenetljivo izgubili proti ekipi bolgarske lige, ki je bila boljša z 2:1. Tulipani so sicer v 45. minuti po golu Robina van Persieja prišli v vodstvo, a so se gostje po enajstmetrovki Popova (50. minuta) vrnili v igro, zmago pa jim je v sodnikovem podaljšku zagotovil Micanski.

Tekmo so odigrali tudi Portugalci, ki so se pomerili proti Makedoniji, gledalci pa na tekmi v Leiri niso videli zadetkov, gostitelji prvenstva Poljaki, so bili v Klagenfurtu z 1:0 boljši od sosedov Slovakov, Angleži pa so z istim izidom v Oslu ugnali Norvežane. Edini gol za Otočane je že v 9. minuti dosegel Ashley Young.