Varovancem slovenskega selektorja Miloša Kostića ni uspel veliki met, po porazu na tretji tekmi skupinskega dela so skupno ob dveh porazih in enem remiju ostali brez želene uvrstitve v polfinale tekmovanja. Potem ko so se v prvem polčasu še nekako upirali favoriziranim Belgijcem, pa je v drugem polčasu, ko je slovenska vrsta zaradi kartonov ostala brez dveh igralcev, mladim slovenskim reprezentantom "vse padlo v vodo", tako da je bil poraz neizbežen.

Hladen tuš za Kostićeve varovance je sledil že v drugi minuti tekme, ko so je Siebe Schrijvers sam utekel po levi strani, slovenska branilska vrsta pa je zaspala in Schrijvers je brez večjih težav premagal vratarja Gregorja Zabreta. V 9. minuti je bil spet nevaren strelec prvega gola, a so bili Slovenci tokrat bolj zbrani. Nato pa je sledila prva resna priložnost Slovencev, Bian Paul Šauperl je na desnem boku lepo našel Petra Stojanovića, ki je z levo premagal Lucasa Pirarda.

V 15. minuti so domači spet zapretili, kar dvakrat streljali, a je bil belgijski vratar obakrat na mestu. Tudi akcija v 18. minuti ni obrodila sadov. V 30. minuti je Haris Heljezovič podal v kazenski prostor neposredno pred belgijskega vratarja, a je poteza spet ostala brez zaključka. V 35. minuti je Domen Črnigoj po prekršku Corentina Fioerja izvajal prosti strel z okoli 25 metrov, a meril naravnost v belgijskega vratarja Pirarda, ki je žogo izbil.

V drugem polčasu so prvi na igrišču pobudo prevzeli slovenski reprezentanti, ko je Petar Stojanović v 42. minuti samostojno prodrl po desni strani, a se je v kazenskem prostoru spotaknil. Neučinkovitost slovenske izbrane vrste so Belgijci hitro kaznovali. V 53. minuti je Schrijvers lepo podal v sredino, Emir Dautović je malenkost zamudil, Pieter Gerkens pa je najprej nastreljal Zabreta, ki je žogo odbil, odbito žogo pa je Gerkens nato pospravil v slovensko mrežo. Belgijci so bili nevarni tudi minuto kasneje, a je Tuur Dierckx zadel le vratnico.

V 60. minuti so Slovenci na igrišču ostali le še z desetimi igralci. Črnigoj si je z drugim rumenim kartonom zaradi prekrška nad Schrijversom prislužil predčasno pot v slačilnico, podobna usoda pa je le tri minute pozneje zaradi grdega starta nad Muhammedom Mertom doletela tudi Dautovića. S tem je igra Slovencev dokončno padla. V 70. minuti je z glavo znova poskusil Schrijvers, a je streljal mimo vrat, v 77. minuti pa je za domačo vrsto poskusil še Maks Barišič, a je belgijski vratar žogo odbil v kot, v 78. minuti pa je Heljezovič s 30 metrov streljal mino gola. Belgijci so usodo Slovencev dokončno zapečatili v 80. minuti, ko je slovenska obramba spet zaspala, Zabret pa je slabo posredoval pri strelu Dierckxa za končnih 1:3.

Nizozemci in Poljaki do pričakovanega remija, ki je ustrezal obema

Na drugi tekmi v skupini B so se nogometaši nizozemske reprezentance v Lendavi s Poljaki razšli z neodločenim izidom 0:0. Obe ekipi sta si s tem zagotovili polfinalni nastop, ki bo v nedeljo v Stožicah.

V boju za prvo mesto v "slovenski" skupini B pred 800 gledalci Nizozemci in Poljaki niso veliko tvegali, saj je obema ekipama za preboj v polfinale zadostoval že remi.

V slabem prvem polčasu so gledalci lahko videli le dva strela na gol z 20 metrov, enega so sprožili Nizozemci, enega pa Poljaki, a sta bila v obeh primerih vratarja na mestu. Nekoliko podjetnejši so bili v tem delu igre Nizozemci, sicer branilci evropskega naslova U-17.

Nadaljevanje je bilo še slabše in igralci obeh reprezentanc so v drugem polčasu bolj gledali na uro, kot pa žogo. Edino priložnost so imeli Nizozemci šest minut pred koncem tekme, ko je nevarno sprožil Tonny Trinidade de Vilhena, a je poljski vratar Oskar Pogorzelec strel ubranil in tako soigralce ob Nizozemcih popeljal v polfinale.