Problem predstavlja Arjen Robben, ki se je v zadnjih tednih menjaval v vlogah junaka in tragičnega junaka. Najprej je v odločilni tekmi nemške bundeslige na gostovanju v Dortmundu zgrešil enajstmetrovko in zapravil še eno izjemno priložnost, kar je Borussii prineslo zmago z 1:0 in prosto pot do novega naslova nemškega prvaka. Nizozemec se je takrat znašel pod hudimi kritikami, a je nato na povratni tekmi lige prvakov proti Realu bolje vodil svojo ekipo, prevzel pa je tudi odgovornost v svoje noge, ko je s tokrat uspešno izvedeno enajstmetrovko dosegel edini gol Bayerna v Madridu in Bavarcem omogočil, da sedaj igrajo v finalu.

Po prvi polfinalni tekmi, ki jo je Bayern dobil z 2:1, so v javnost prišle informacije, da sta se med polčasoma tekme v slačilnici stepla Robben in drugi zvezdnik moštva Franck Ribbery, kar je vsem navijačem bavarskega kluba povzročilo nemalo skrbi.

Potrditev o ne najboljših odnosih v slačilnici Bayerna pa je prišla v zadnjih dneh, ko je Robben prekinil pogovore z vodstvom kluba okoli podaljšanja pogodbe, ki se mu izteče po naslednji sezoni. Čeprav so pogovori trenutno prekinjeni, pa Bild piše, da to ne pomeni, da je Nizozemec dokončno odbil podaljšanje pogodbe. Ni pa znan točen razlog prekinitve pogajanj, saj naj bi to ne bila posledica fizičnega obračuna z Riberyjem.

“Videli bomo, kako se bo razpletlo. Veliko stvari se je v zadnjih dneh zgodilo. Tudi Franck ne bi smel storiti tega, kar je, a to so vse slabe in negativne stvari, zato raje razmišljajmo o dobrih. Imam tudi nekaj ponudb drugih klubov, a to je povsem normalno, ko igraš za katerega od največjih klubov,“ je za nemške medije izjavil Robben, ki je v Bayern iz Reala prišel leta 2009, za Bavarce pa je v nemškem prvenstvu v treh letih na 61 tekmah dosegel 39 golov.

V klubu se nadejajo, da se bodo nesporazumi znotraj moštva čim prej razrešili in se bo situacija pomirila do finala lige prvakov, kjer Bayern čaka najpomembnejša tekma sezone, o usodi Nizozemca pa bo verjetno več znanega po koncu sezone.