Robben bo derbi v Dortmundu verjetno želel čim prej pozabiti, saj je v 85. minuti najprej zapravil enajstmetrovko, nato pa je v sodnikovem podaljšku z nekaj metrov zgrešil prazen gol in po vodi je splavala še ena izjemna priložnost za izenačenje, ki bi Bayern še obdržalo v igri za naslov prvaka.

“To je veliko razočaranje in grenka izkušnja. Sramotno. V treh letih, odkar sem pri Bayernu, sem streljal že 10 ali 11 enajstmetrovk, a ravno tokrat sem prvič zgrešil. Ogorčen sem. Sedaj lahko rečemo, da je Borussia novi-stari prvak,“ je za nemški Sky po tekmi dejal tragični junak tekme.

Enajstmetrovko je izsilil ravno Nizozemec, ko ga je v kazenskem prostoru podrl vratar, nato pa jo je kljub nenapisanemu nogometnemu pravilu tudi sam izvedel. Da je kazenski strel izvedel Robben, ni bilo najbolj po godu legendi kluba in častnemu predsedniku Bayerna Franzu Beckembauerju.

“Če bi bil jaz trener, Robben ne bi izvajal te enajstmetrovke. Igralec, nad katerim je storjen prekršek za najstrožjo kazen, naj ne bi enajstmetrovke tudi izvajal. Morda se motim in je to pravilo spremenjeno ali pa vest o njem še ni prišla do Nizozemske,“ je bil sarkastičen Beckenbauer, ki pa mu verjetno včeraj ni bilo do smeha, saj vse kaže, da bodo Bavarci še drugič zapored morali ob koncu sezone čestitati tekmecem iz Dortmunda.