Nizozemec je v 27. minuti tekme ravno iz najstrožje kazni vrnil Bayern v igro, ko je po dveh zadetkih Reala znižal na 1:2 in poskrbel za izenačenje skupnega rezultata z obeh tekem. Ker zadetkov na Santiagu Bernabeuu več ni bilo, so o potniku v finale odločale enajstmetrovke.

Tam pa kar nekoliko presenetljivo Robben, ki sicer ponavadi med tekmami izvaja Bayernove strele z bele točke, ni prišel na vrsto za strel. Kasneje se je izkazalo, da je bila to njegova želja.

Robben je pred dvema tednoma zapravil enajstmetrovko na derbiju nemškega prvenstva proti Borussii z Dortmuna, kjer je Bayern izgubil z 0:1, poraz pa ga je dokončno oddaljil od naslova prvaka. V sredo je kljub temu med tekmo proti Realu nizozemski reprezentant ponovno prevzel odgovornost in uspešno izvedel kazenski udarec, a ni dosti manjkalo, da bi mu ga Iker Casillas ubranil, saj se je žoge s prsti celo dotaknil, a je ta vseeno končala v mreži.

Strah pred možnostjo, da bi Casillas tudi v drugo pravilno predvidel, kam bo Robben streljal, je Nizozemca prepričal, da je bolje, da pri izvajanju enajstmetrovk po podaljških ne sodeluje.

"Ni bilo prvič, da sem se iz oči v oči pomeril s Casillasom, a moj strel je bil tokrat dovolj močan in natančen, da je žoga končala v mreži. Zelo dobro se poznava, saj sva dve leti igrala v istem klubu in v takšni situaciji je veliko težje izvesti drugo enajstmetrovko na tekmi in ravno zato na koncu nisem streljal," je po tekmi povedal Robben.

Po zgrešeni enajstmetrovki proti Borussii je Robbna močno kritiziral častni predsednik Bayerna Franz Beckenbauer, Nizozemec pa po zmagi proti Realu ni zamudil priložnosti, da se obregne ob legendo kluba, s katero očitno ni v dobrem odnosu: "Rad bi slišal, kaj bo sedaj rekel Beckenbauer. Ali sem se že kaj slišal z njim? Ne. In trenutno ne čutim nobene potrebe po tem."