Kaj za nogometno funkcijo Braneta Florjaniča pomeni njegova vpletenost v policijsko preiskavo, povezano s potekom javnega naročanja pri obnovi stadiona Bonifika?

Nič. Tega postopka ne želim komentirati. Vem pa, da je Florjanič v predkazenskem postopku, ki ne pomeni absolutno nič niti pravno niti dejansko. Florjanič bo član izvršnega odbora NZS. Mislim, da je prav tako, kajti izvoljen je bil s strani prvoligaških klubov, ki bodo imeli en glas v izvršnem odboru in s tem vpliv na politiko zveze.

Predkazenskega postopka ne želite komentirati zato, ker ste v tem primeru odvetnik Borisa Popoviča?

V nobenem primeru ne komentiram tovrstnih zadev, če se me neposredno ne dotikajo. Tudi če bi bili vi predkazenskem postopku, tega ne bi hotel komentirati.

Kaj niste v neprijetnem položaju, ker se, ko branite Borisa Popoviča, posredno postavite na stran Branka Florjaniča? Gre za konflikt interesov?

To je konflikt interesov le za tiste, ki niti približno ne poznajo prava. Pa tudi na splošno ni logike. Z nogometom so tako ali drugače povezani mnogi ljudje. Po logiki, ki ste jo omenili, bi moral zapreti pisarno in biti častni predsednik nogometne zveze in nič drugega. Popolnoma jasno je, da ta postopek nima nobene povezave z nogometno zvezo in zelo krivično bi bilo gospoda Florjaniča vnaprej obsojati. To se lahko jutri zgodi vam. On ni storil še ničesar narobe in nobeno sodišče mu ni ničesar dokazalo. Prejudiciranje in ustvarjanje umetnega konflikta interesov se mi zdi neproduktivno. Seveda je pa to pravica vsakega, saj živimo v relativno svobodni državi.

Pred letom dni ste dejali, da z ustrojem kluba v Kopru ni nič narobe glede na to, da je javna skrivnost, da klub vodi človek, ki nima nobene uradne funkcije. Ostajate pri tem?

Kdo vodi klub v Kopru, očitno veste vi.

To se da razbrati že iz zapisov v medijih in izjav.

Zapisi v medijih so takšni in drugačni. Dejstvo je, da z nogometnim klubom Koper, kolikor jaz vem, ni nič narobe. Celo uspešno so prestali licenciranje, kar je za nas zelo pomembno. Če pa slučajno povezujete nogometni klub Koper in ta predkazenski postopek, ste pa res brcnili v temo.

Torej tudi pri tem ne gre za konflikt interesov?

Med klubom Koper, gospodom Florjaničem in menoj? Ni mi uspelo ugotoviti, da bi imel ta predkazenski postopek kakršno koli zvezo z nogometnim klubom Koper.

Je pa v afero vpleteno podjetje Grafist, katerega solastnik je Ante Guberac.

V tem res ne vidim nobenega problema. Se ga pa vedno da umetno narediti.

Preberite tudi:

Hišne preiskave pljusknile v nogomet

Komentar Andraža Rožmana: Moralno sporno