Florjanič je v tretjem krogu glasovanja premagal Bojana Bučarja s 7:3, tretji kandidat Franci Zavrl pa je iz boja za predsedniški stolček izpadel v drugem krogu, ko se je neposredno pomeril z Bučarjem. V prvem krogu sta namreč oba prejela enako število glasov, medtem ko se je Florjanič neposredno uvrstil v "finale".

"Za ponovno kandidaturo sem se odločil po pogovoru z nogometnimi deležniki in ocenil, da imam dovolj zaupanja za nov mandat. Očitno smo v preteklosti delali dobro. V prihodnosti bomo, skladno s programom, okrepili delo na ključnih področjih in sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Iz te sinergije pričakujemo dobre rezultate. Kot veliko gospodarskih subjektov se je tudi Združenje znašlo v težavah. Toda v preteklosti smo delali dobro, zato sem prepričan, da bomo primanjkljaj pokrili in z novimi prijemi klubom zagotovili lažje delovanje v prihodnosti," je po izvolitvi dejal Florjanič.

Za podpredsedniško mesto ni bilo predlogov, zato se bo postopek volitev za to mesto ponovil. Do nadaljnjega podpredsednik Združenja tako ostaja Dejan Radovanovič, predsednik velenjskega Rudarja.

Pred volitvami je skupščina Združenja sprejela še poročilo o finančnem poslovanju ZNPL za leto 2011 in poročilo nadzornega odbora, do naslednje seje predsedstva pa bo združenje pripravilo še nekaj dokumentov za izboljšanje poslovanja v prihajajočih mesecih.