Barcelona je do zmage na Nou Campu prišla z golom Andresa Inieste in dvema zadetkoma Lionela Messija z bele točke. Medtem ko si je prvo enajstmetrovko Argentinec priboril sam (v kazenskem prostoru ga je podrl Antonini), je drugo najstrožjo kazen glavni delivec pravice Bjorn Kuipers dosodil, potem ko je Nesta za dres vlekel Busquetsa.

Prav druga enajstmetrovka je pri gostih povzročila veliko hude krvi. Jeze po tekmi zato ni skrival Milanov Zlatan Ibrahimović, ki je bil prepričan, da nizozemski sodnik ni sodil konsistentno, saj bi v nasprotnem primeru mogel enajstmetrovko dosoditi tudi po prekršku Javierja Mascherana nad njim.

"Kako je lahko dosodil takšno enajstmetrovko? Če jo je že dosodil, bi jo moral tudi po prekršku nad mano. Bistvo nogometa niso možje v zelenem. To je sramota. Ne morem verjeti, da je piskal najstrožjo kazen, ko žoga sploh ni bila v igri. Očitno si Uefa želi v finalu točno določeni ekipi. Zdaj razumem, kako se počuti Mourinho vsakič, ko gostuje na Nou Campu,“ s kritikami ni skoparil razočarani napadalec.


Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)

Veliko mirneje kot nogometaš pa je poraz prenesel trener rossonerov Massimiliano Allegri, ki je po izenačujočem zadetku Nocerina že upal na presenečenje. "Razočarani smo, saj je bila druga enajstmetrovka dosojena le nekaj minut pred koncem polčasa, ko Barcelona ni igrala pretirano dobro. Škoda, ker smo jim poklonili prvo najstrožjo kazen. Proti ekipi, kot je Barcelona, si kaj takega ne moreš privoščiti. Če želiš zmagati pri njih, moraš igrati perfektno, sami pa smo tako v obrambi kot napadu storili nekaj napak.“

Španski mediji enotni: Barcelona zasluženo naprej

Da je napredovanje Kataloncev popolnoma zasluženo, pa so prepričani v španskih medijih, ki so polni hvale na račun varovancev Josepa Guardiole. Pri Marci so tako prepričani, da je Barcelona med štiri najboljše ekipe stare celine uvrščena predvsem zaradi lastne vztrajnosti, čeprav menijo, da je imela veliko pomoč v sodniku.

"Barcelona si je peto zaporedno polfinale priborila lažje kot je bilo pričakovano. Milan na povratnem srečanju ni pokazal ničesar omembe vrednega, kar bi lahko tekmo prevesilo v njihovo korist. V 90. minutah so proti vratom sprožili le tri strele, Barcelona jih je zbrala kar 22. To je dovolj zgovoren podatek, ki priča o razmerju moči na Nou Campu,“ je zapisal madridskemu Realu naklonjen športni dnevnik.

"Milan je na Nou Camp prišel z namenom, da ne prejme zadetka in se v polfinale skuša uvrstiti po izvajanju kazenskih strelov. Le kako si lahko drugače razlagamo le tri njihove strele v okvir Valdesovih vrat? Barcelona je bila večji del tekme boljša, enajstmetrovke, ki jih je Messi izkoristil, pa so bile nepotrebno darilo italijanske ekipe. Milan na sredini igrišča ni imel pravega odgovora in bilo bi nesmiselno pričakovati presenečenje,“ pa so napisali pri El Mundo Deportivu.


Andres Iniesta (Foto: AP)

Podobno pa danes razmišljajo tudi pri drugem madridskem športnem časniku Asu. "Vedno bodo takšne tekme in še sreča, da je Andres Iniesta Italijanom zabil tretji gol, saj se Milančani sedaj v medijih ne morejo pritoževati, da so bili okradeni, ter da jim je polfinale preprečil sodnik Kuiper. Iniesta nas je osvobodil takšnih debat. Barcelona se je zasluženo uvrstila v polfinale, ki je že peto zapored, kar je neverjetno.“

Statistika razkriva: Barcelona je bila občutno boljša

Milan in Barcelona sta v letošnji sezoni odigrala štiri medsebojna srečanja. V skupinskem delu je katalonski ponos z italijanskimi prvaki doma igrala 2:2, na San Siru pa slavil s 3:2. Remi in zmago so Guardiolini varovanci vknjižili tudi v četrtfinalu, le da je tokrat remizirala v gosteh, zmago pa so dosegli pred domačimi gledalci.

Na omenjenih štirih obračunih je Barcelona imela 1303 več točnih podaj od Milanovih nogometašev, medtem ko znaša gol razlika 8:5 v korist aktualnih evropskih prvakov. V njihov prid govori tudi razmerje v strelih na gol, ki znaša 77:28, v okvir vrat pa 24:10.