Po poročanju angleških medijev naj bi med polčasoma sobotne tekme proti Sunderlandu v slačilnici Cityja prišlo do kratkega stika med Balotellijem in Yayo Tourejem. Vročekrvneža naj bi imela tudi krajši fizični obračun, a ju je še pravočasno pred hujšimi posledicami rešil Kolo Toure, ki je stopil med njiju in ju razdvojil.

City je po prvem polčasu zaostajal z 1:2, v drugem delu igre pa je vendarle uspel nadomestiti dva zadetka zaostanka in s 3:3 iztržil remi. A z dvema novima izgubljenima točkama so se možnosti Cityja za osvojitev naslova prvaka še zmanjšale, saj ima United nocoj priložnost, da z zmago proti Blackburnu mestnim rivalom uide na pet točk prednosti.

Verjetno je bil ravno rezultatski zaostanek po prvih 45 minutah v soboto tudi razlog za nervozo v domači slačilnici, za glavnega krivca pa je bil očitno izbran Balotelli, ki ga je po tekmi kritiziral tudi trener Mancini. Italijanski napadalec se je po prepiru s Tourejem v slačilnici nato na igrišču sporekel še s Kolarovim, kar je na težavnega nogometaša vrglo še nekaj slabe luči. Vse slabše je Mario očitno zapisan tudi pri soigralcih, saj naj bi ga nekateri že obtožili, da je moštva stal naslova angleškega prvaka.

Zaradi neprimernega obnašanja med tekmo Balotellija verjetno čaka klubska kazen v višini 160 tisoč funtov, po poročanju številnih tujih medijev pa naj bi ga bil Mancini sedaj dokončno pripravljen tudi prodati, zato bo klub prisluhnil vsem potencialnim kupcem.