Manchester City je včeraj izgubil prvi točki na svojem stadionu v letošnjem prvenstvu, ko je proti Sunderlandu igral le 3:3, s čimer je vse bolj oddaljen od cilja, da bi vendarle prekinil prevlado mestnega tekmeca Uniteda, saj za rdečimi vragi sedaj s tekmo več zaostaja za dve točki, potem ko je le nekaj krogov nazaj še vodil.

Lahko bi bilo tudi slabše, saj so gostje na Etihadu vodili že s 3:1, City pa je z dvema zadetkoma v zadnjih minutah vendarle prišel vsaj do točke. Ob pogledu na strelce bi lahko za enega junakov v domači vrsti poimenovali Balotellija, ki je zadel dvakrat, a njegov rojak na klopi Roberto Mancini se s tem ni strinjal.

"Balotelli ni igral dobro. Razmišljal sem, da bi ga zamenjal že v peti minuti tekme, a na klopi sem imel le Teveza, ki še ni pripravljen za igranje 90 minut. Mario je kasneje dosegel dva gola, a na takšnih tekmah bi morali napadalci ekipi prinesti prednost že v zgodnji fazi tekme, ne pa da nas rešujejo ob koncu, ko je prepozno. Na vsaki takšni tekmi, kot je bila ta, bi morala Mario in Edin Džeko zabiti po dva ali tri gole," je bil po remiju kritičen Mancini, ki naj bi počasi znova izgubljal potrpljenje z muhastim napadalcem.

Po pisanju angleškega Telegrapha, naj bi bil City pripravljen prisluhniti vsaki ponudbi za Balotellija, saj naj bi ga po vseh neumnostih imel dovolj tudi njegov večni zagovornik Mancini. K temu je morda pripomogla tudi scena z včerajšnje tekme, ko se je Mario v drugem polčasu zapletel v spor s soigralcem Kolarovim glede tega, kdo bo izvedel prosti strel. Ker Balotelli ni želel popustiti, so se vmešali tudi ostali soigralci, ki so nezadovoljnega napadalca nato vendarle uspeli oddaljiti od žoge.

Iz omenjenega prostega strela domači niso uspeli priti do zadetka, sta pa zato oba petelina poskrbela za izenačenje. Balotelli, ki je pred tem z bele točke zadel že v prvem polčasu, je po podaji ravno Kolarova v 85. minuti znižal na 2:3, Srb pa je nato le minuto kasneje zadel s strelom od daleč.