Gostje iz Andaluzije so po Barceloni postali šele drugo moštvo v letošnji sezoni, ki se je na Santiagu Bernabeu izognilo porazu. Malaga je s tem prekinila Realov niz enajstih zaporednih zmag, ki je trajal vse od decembrskega poraza proti aktualnim španskim prvakom (1:3).

Beli balet je v vodstvo prišel v 35. minuti, ko je po podaji Cristiana Ronalda z levega boka z glavo še štirinajstič v sezoni zadel Karim Benzema. Domači nogometaši so bili tudi po danem zadetku boljši tekmec na igrišču, kar priča tudi 18 sproženih strelov proti vratom Malage, a terenske premoči niso uspeli unovčiti. Neučinkovitost Relaovega napada je v sodnikovem podaljšku kaznoval Santi Cazorla, ki je s prostega strela mojstrsko zadel za izenačenje in svoji ekipi prinesel dragoceno točko.

"Ne bom kritiziral sodnikov, a dosoditi bi nam morali vsaj dve enajstmetrovki. Vendar pa je vse to del prvenstva,“ se je ob delivce pravice po nenadejanem remiju obregnil trener Reala Jose Mourinho.

Prednost Reala je po spodrsljaju na domači zelenici skopnela, a še vedno znaša ogromnih osem točk pred Barcelono. Vendar pa je pri tem treba upoštevatii, da galaktike do tako želenega naslova čaka še tekma na Nou Campu, kot tudi težki gostovanji proti Atletico Madridu in Athletic Bilbau.

Velja še dodati, da so pred začetkom tekme Realovi nogometaši na teren prišli v majicah, s katerimi so izrazili podporo Ericu Abidalu in Fabriceu Muambi. Barcelonin nogometaš bo v kratkem odšel na presaditev jeter, medtem ko je Boltonov vezist v soboto na tekmi FA pokala proti Tottenhamu nenadoma prenehal dihati in se še vedno bori za svoje življenje.