Kot sta danes sporočila Bolton in bolnišnica, v katero so prepeljali nesrečnega igralca, je nogometaš še vedno na intenzivnem oddelku, njegovo stanje pa je zelo resno. Pod posebnim nadzorom bo ostal vsaj še 24 ur.

"Kot je v takšnih primerih običajno, bo Fabrice ostal na intenzivni negi vsaj še en dan. Njegovo stanje podrobno spremlja ekipa specialistov v bolnišnici," so sporočili iz kluba.

Trener: Samo zgrudil se je

Ko se je zgrudil, so mu soigralci prihiteli na pomoč, 36.000 gledalcev na nabito polnem stadionu pa je prestrašeno gledalo, ko ga je medicinsko osebje pričelo oživljati. Trener Boltona Oven Coyle je v paniki tekel k reševalcem, ki so oživljali bivšega zvezdnika angleške reprezentance do 21 let, pri tem pa vpil "samo zgrudil se je".

Na koncu so Muambo odnesli na nosilih, sodnik Howard Webb pa je po tem dogodku odpovedal tekmo. Ko so gledalci izvedeli, da je tekma odpovedana, so pričeli ploskati in skandirati Muambovo ime.

Zahvala navijačem

Britanski mediji poročajo, da je igralec prenehal dihati in so ga odpeljali v bolnišnico. Komentator televizije ESPN je povedal, da "reakcija igralcev obeh ekip kaže, da so stvari precej resne“, njegov kolega pa je dodal: "Navijači so v popolnem šoku. Še nikoli nisem videl ničesar takšnega na nogometni zelenici."

Angleški nogometaš, ki je rojen v afriški državi Demokratična republika Kongo, je za angleško mlado reprezentanco je zbral že 23 nastopov. Coyle se je danes zahvalil številnim navijačem, ki so nesrečnemu igralcu in njegovi družini izrazili podporo, med njimi niso le pristaši tega kluba, temveč je usoda mladega nogometaša povezala tudi navijače drugih klubov.

Bolton je vodstvo angleške premier league zaprosil za preložitev torkove prvenstvene tekme proti Aston Villi, kar so tudi storili. Kdaj bo tekma med Boltonom in Aston Villo še ni znano. Bolton se je zahvalil za vso podporo o tem nesrečnem dogodku, o stanju 23-letnika pa v klubu ne želijo govoriti.

Aplavz dobil tudi na današnjih tekmah

Nesrečnega Muambe so se nogometaši in navijači spomnili tudi na nekaterih današnjih tekmah na Otoku. Tako so denimo pred tekmo med Wolverhamptonom in Manchestrom Unitedom igralci in navijači obeh ekip 30 sekund skupaj ploskali in na ta način nogometašu Boltona izrekli podporo in želje k čim hitrjšemu okrevanju.

Na nekdanjega soigralca se je spomnil tudi sedanji igralec Chelseaha Gary Cahill, ki je dosegel zadetek ob zmagi Chelseaja na pokalni tekmi proti Leicestru (3:1), Cahill pa je po golu dvignil dres in pokazal majico pod njim, na kateri je pisalo: "Molite za Muambo".


Foto: AP