Zmagovalec dvoboja med Marseillom in Bayernom bo igral z boljšim iz dvoboja med ekipama Apoel in Real, drugega finalista pa bo dal obračun med zmagovalci dvobojev med Benfico in Chelseajem ter Milanom in Barcelono.

Prve četrtfinalne tekme bodo 27. in 28. marca, povratne pa 3. in 4. aprila. Prvi tekmi polfinala bosta 17. in 18. aprila, povratni tekmi pa 24. in 25. aprila. Finale bo 19. maja v Münchnu.

Paul Breitner, nekdanji legendarni nogometaš Bayerna Münchna, Reala Madrida in nemške reprezentance, je kot prvo povlekel kroglico z imenom Apoel, letošnjim velikim presenečenjem najmočnejšega nogometnega klubskega tekmovanja in prvim ciprskim moštvom, ki se je doslej prebilo tako visoko. Edini "palček" med ekipami, ki so se prebile v osmino finala, je za tekmeca dobil beli balet. Real, ki je imel najsrečnejšo roko pri žrebu, bo za povrh povratno tekmo igral doma.

"Moramo biti zelo spoštljivi. Seveda so na papirju močnejša moštva od Apoela, a to je četrtfinale. So zelo močna ekipa.,“ je prepričan direktor belega baleta Butragueno, ki o nastopu v finalu še ne razmišlja.  "Je še predaleč. Osredotočeni moramo biti na naslednjo tekmo in se skušati uvrstiti v polfinale.“

Bayern in Chelsea sta v vlogi favoritov v naslednjem paru, najtežji dvoboj pa čaka Milančane in Barcelono, derbi četrtfinala letošnje lige prvakov.

Barcelona in Real se bosta tako lahko najprej pomerila šele v finalu, vendar ju pri tem čaka še precej dela. Najvišjo oviro ima aktualni evropski in španski prvak Barcelona, ki se bo za preboj v polfinale merila z italijanskim prvakom Milanom. Ekipi sta se med seboj v evropskih pokalih pomerili že trinajstkrat, Barca je dobila pet, Milano pa štiri dvoboje; štirikrat se je obračun končal neodločeno. Zadnjič sta se merila v skupinskem delu v tej sezoni lige prvakov. Na Camp Nouu je bilo 2:2, na San Siru pa so slavili Katalonci s 3:2. Rossoneri so najvišjo zmago slavili v finalu pokala prvakov leta 1994, so so zmagali s 4:0, Katalonci pa leta 1959, ko so v prvem krogu pokala prvakov slavili s 5:1. Vsi ostali četrtfinalisti se bodo v evropskih pokalih prvič pomerili med seboj, med vsemi pa sta le Apoel in Chelsea še brez osvojene najprestižnejše evropske klubske lovorike.

Četrtfinalni pari:

Apoel - Real Madrid

Marseille - Bayern München

Benfica - Chelsea

Milan - Barcelona

Polfinalni pari:

Marseille/Bayern - Apoel/Madrid

Benfica/Chelsea - Milan/Barcelona

Prve četrtfinalne tekme bodo odigrane že 27. in 28. marca povratne pa teden kasneje 3. oziroma 4. aprila. Polfinale bo 17. in 18. ter 24. in 25. aprila, medtem ko bo veliki finale, ki bo tokrat v Münchnu odigran 19. maja.

Ob 13. uri bodo znani še četrtfinalni pari lige Europa.  Med najboljših osem so se uvrstili Schalke, Athletic Bilbao, Alkmaar, Hannover, Valencia, Atletico Madrid, Metalist ter Sporting Lizbona.

Znani tudi pari evropske nogometne lige

Izžrebali so tudi četrtfinale pare evropske nogometne lige. Pomerili se bodo nizozemski AZ Alkmaar in španska Valencia, nemški Schalke 04 in španski Athletic Bilbao, portugalski Sporting in ukrajinski Metalist ter španski Atletico Madrid in nemški Hannover. Prvega finalista bo dal dvoboj med zmagovalcema četrtfinalnega para med Atleticom in Hannovrom ter Alkmaarjem in Valencio, drugega pa med Sportingom in Metalistom ter Schalkejem in Athleticom. Prve tekme četrtfinala bodo 29. marca, povratne pa 5. aprila. Prvi polfinalni tekmi bosta 19., povratni pa 26. aprila. Finale bo 9. maja v Bukarešti.

Četrtfinalni pari:

AZ Alkmaar - Valencia

Schalke 04 - Athletic Bilbao

Sporting Lizbona - Metalist Harkov

Atletico Madrid - Hannover 96

Polfinalni pari:

Atletico /Hannover 96 - AZ Alkmaar/Valencia

Sporting/Metalist - Schalke 04/Athletic Bilbao.