13 krogov pred koncem prvenstva ima tako Real še vedno velikih 10 točk prednosti in vedno manj je tistih, ki še verjamejo, da bi Barcelona lahko obranila naslov prvaka.

Beli balet je včeraj proti Espanyolu dosegel deseto zaporedno zmago v prvenstvu, kar mu je uspelo že drugič letos, dveh takšnih nizov zmag pa do sedaj v eni sezoni še ni uspelo doseči nobenemu klubu v zgodovini, piše španska Marca.

Prvič je Real krenil v zmagovito serijo 24. septembra lani, ko je ugnal Rayo Vallecano, po desetih slavjih pa je nato 10. decembra doma klonil proti Barceloni. Nov poraz proti največjemu tekmecu pa igralcev kraljevega kluba očitno ni zmotil, saj so že v naslednjem krogu ugnali Sevillo in krenili v novo serijo neporaženosti, kjer so do desete zaporedne zmage prišli včeraj s “petardo“ Espanyolu.

Real je torej na zadnjih 21 tekmah v španskem prvenstvu dosegel neverjetnih 20 zmag in osvojil 60 od 63 možnih točk. S takšnim učinkom jim bo verjetno kmalu vseeno, če aprila ponovno izgubijo z Barcelono, saj imajo naslov prvaka skoraj že v svojih rokah.

Nasploh so impresivni njihovi statistični podatki, odkar na klopi Reala sedi Jose Mourinho. V njegovi dobi je Real na 63 tekmah španske primere dosegel 51 zmag (81%) in Portugalec je po številu prvenstvenih zmag že ujel enega svojih predhodnikov Fabia Capella, ki pa je za enako število slavij potreboval kar 20 tekem več. Mourinho se je v samo letu in pol na klopi Reala po številu prvenstvenih zmag na klubski lestvici prebil že na sedmo mesto.

Rekorde pa Real podira tudi z učinkovito igro. Na letošnjih 25 prvenstvenih tekmah so nogometaši kraljevega kluba dosegli že 85 zadetkov (3,4 na tekmo) in če bi nadaljevali z dosedanjim tempom zabijanja golov, bi jih do konca sezone zabili kar 129! Že sedaj je jasno, da bo Real skoraj zagotovo podrl lasten rekord lige v številu zadetkov, ki ga je postavil v sezoni 1989/90, ko jih je dosegel 107. Trenutnih 85 doseženih golov pa je že 13 krogov pred koncem deseti najboljši strelski učinek katere ekipe v zgodovini španskega prvenstva.