Včeraj je znova blestel Lionel Messi, ki je dosegel prve štiri zadetke za Barcelono, v sodniškem podaljšku pa je bil začetnik akcije, ki se je končala s Xavijevim zadetkom za 5:1. Trener Pep Guardiola je bil s predstavo svojih ljubljencev seveda zelo zadovoljen, a se zaveda, da je zaostanek za Realom velik.

“Vedno znova se ponavljam, a ne morem se ustaviti pri hvaljenju svojih igralcev. So zares posebni in genialni in nikoli se ne naveličajo tega, da bi navijačem in gledalcem pripravili vrhunsko predstavo in zabavo. Tudi tokrat je bila to nova genialna tekma v njihovi režiji,“ je po zmagi nad Valencio dejal Guardiola.

“Iskreno mislim, da si nismo zaslužili biti deset točk za Realom. Tekom sezone so se nam zgodile nekatere čudne tekme, ki bi jih po vseh kriterijih morali dobiti, a smo jih izgubili ali pa igrali le neodločeno. A zagotovo se še nismo predali. Do konca prvenstva so še trije meseci in to je v nogometnem smislu še zelo dolgo obdobje, zato so tudi naše možnosti za končni uspeh še vedno žive,“ se še ni predal Pep.