Ibrahimović je bil v sredo na prvi tekmi osmine finala lige prvakov med Milanom in Arsenalom najboljši mož na igrišču, saj je dosegel zadetek, ob tem pa Robinhu podal še za dva gola. Po visoki zmagi je očitno več razmišljal o nasprotnikih, saj se je razgovoril o kapetanu topničarjev.

"Ko velik klub več let ne osvoji nobene lovorike, ljudem postane jasno, zakaj ga zapustijo igralci, kot je Cesc Fabregas. Nogomet se igra za lovorike. Če v takem klubu ne zmaguješ, ga želiš zapustiti. Van Persieja ne poznam osebno, a se ga spomnim še iz časa mojega igranja na Nizozemskem, ko je bil izjemen talent, danes pa je dozorel v odličnega nogometaša. Ne vem, o čem trenutno razmišlja, a dobro vem, kaj bi sam storil na njegovem mestu," je Ibra namignil na to, da bi moral kapetan Arsenala zapustiti klub, kjer si prav veliko lovorik očitno ne bo nabral.

"V karieri sem zamenjal že veliko klubov in sam to jemljem kot izziv, avanturo. A zato nisem nič manj uspešen, saj sem v osmih letih z različnimi klubi v več državah osvojil osem naslovov prvaka. Če pa ostaneš v enem klubu vso kariero, je igranje preveč enostavno. Tam si kot doma in si preveč sproščen. Ko pa menjaš klube, se znajdeš pred pravimi preizkusi. Če ti takrat uspeva zmagovati in osvajati lovorike, to pomeni, da si pravi zmagovalec in tako dobiš veliko več spoštovanja," je pogovor za angleški The Sun zaključil Ibrahimović, ki je podobno razmišljanje razkril že večkrat, ko med drugim ni bil navdušen nad večno zvestobo enemu klubu Francesca Tottija in Alessandra Del Piera.

Arsenal je zadnjo lovoriko osvojil leta 2005, ko je zmagal v pokalu angleške nogometne zveze, zaradi pomanjkanja uspehov pa so ga v zadnjih letih zapustili številni nosilci igre, nazadnje pred letošnjo sezono Fabregas in Samir Nasri, vse več pa je ugibanja, ali se bo enako zgodilo še z Van Persiejem, ki mu pogodba s klubom poteče leta 2013, a je Nizozemec zaenkrat ne želi podaljšati.