Sramotni poraz proti Milanu je očitno dokončno razblinil Wengerjeve sanje, da bi z “otroškim vrtcem“ pokoril Evropo. Po tekmi v Italiji je bil francoski trener Arsenala videti kot človek, ki mu je vse padlo v vodo. Angleški mediji pišejo, da je takoj po povratku v London svoje igralce ostro ozmerjal, pri tem pa ni skoparil z žaljivkami na račun zvezdnikov Arsenala.

Arsenal že celo sezono, podobno kot tudi v prejšnjih letih, igra zelo spremenljivo, Wenger pa je očitno le dojel, da ga bo njegova varčnost pri nakupih okrepitev in orientacija proti igranju z mladimi in neizkušenimi nogometaši morda stala tudi službe, saj v zadnjih letih ni osvojil praktično ničesar. Sedaj naj bi se Francoz odločil, da bo “počistil“ slačilnico in iz Arsenala nagnal precenjene igralce, ki v klubu stagnirajo in na tekmah od sebe ne dajo tistega, kar se od njih pričakuje.

Največje in najdražje ime na tem seznamu je Theo Walcott. Hitri Anglež v zadnjem času igra zelo slabo, kar je ponovil tudi v Milanu, kjer ga je Wenger zamenjal že po prvem polčasu. Poleg Walcotta so se na "listi za odstrel" znašli še Andrej Aršavin, Tomaš Rosicky, Marouane Chamakh in Sebastian Squillaci, na odhod pa se verjetno pripravlja tudi kapetan Robin van Persie, ki mu pogodba s klubom poteče po naslednji sezoni, zato ga bo Arsenal poleti verjetno primoran prodati, če bo želel zanj dobiti primerno odškodnino, saj nič ne kaže, da bi Nizozemec privolil v podaljšanje dogovora in bo leta 2013 postal prost igralec.

Ni presenetljivo, da v angleških medijih že krožijo imena možnih okrepitev Arsenala. Najvišje na seznamu želja naj bi bili Lukas Podolski (Fc Köln), Mario Götze (Borussia Dortmund) in Eden Hazard (Lille).