Mourinho ima z Realom trenutno v španskem prvenstvu sedem točk prednosti pred Barcelono, a tudi prekinitev prevlade Kataloncev naj ga ne bi zaustavila pri odhodu iz Španije. Portugalec ima namreč v Madridu kar precej težav, saj ga poleg številnih porazov z Barcelono, mediji neprestano obtožujejo tudi napačnih taktičnih odločitev in vse slabših odnosov z igralci, vse pogostejša pa so tudi namigovanja, da bo trener kraljevega kluba le še do konca letošnje sezone.

Vse bolj nezadovoljni Mourinho naj bi si zaradi številnih polemik in napadov v medijih tudi sam zelo želel odhoda iz Španije in ni skrivnost, da si najbolj želi oditi v Anglijo, kjer bi rad prevzel vodenje Manchester Uniteda. A pri tem ima eno veliko težavo, kajti tam že 25 let na klopi sedi legendarni 70-letni Alex Ferguson, ki bo verjetno trener rdečih vragov, dokler bo sam želel. Zato je od morebitnega povratka Mourinha v angleški nogomet največ odvisno od odločitve Škota, če bo tudi v naslednji sezoni želel voditi United.

Ferguson je sicer znan zagovornik Mourinha in bi ob odhodu s trenerskega položaja verjetno klubskemu vodstvu svetoval, da za njegovega namestnika izberejo ravno kontroverznega portugalskega stratega. Zato bi po mnenju angleških novinarjev Ferguson ob brezposelnem Mourinhu poleti verjetno resno premislil o upokojitvi (in s tem predaji svojega mesta Mourinhu), preden bi si Portugalčeve usluge zagotovil kakšen drug klub, čeprav je nedavno izjavil, da bi rad United vodil tako dolgo, da bi še tretjič postal evropski prvak.

Vprašanje pa je, kako bi bili nad to idejo navdušeni vodilni v klubu in navijači, kajti čeprav Mourinho klubu skoraj zagotavlja uspeh na igrišču, pa ima zunaj njega vsepovsod preveč težav in se okoli njega vedno dviga precej prahu.

Snubcev za Mourinha ob resničnem odhodu iz Madrida verjetno ne bi manjkalo. Poleg Uniteda bi bil ob pravih razmerah verjetno kandidat tudi za klop Cityja, Chelseaja, Liverpoola, Tottenhama in Arsenala, k sodelovanju pa bi ga skoraj zagotovo skušala povabiti tudi angleška nogometna zveza, saj bo Fabio Capello po junijskem Euru zapustil klop angleške reprezentance. A Mourinho ne bi bil Mourinho, če ne bi imel vedno svojih zahtev in želja, zato se bo tokrat verjetno zadovoljil le z mestom na Old Traffordu.