Neverjetnih 17 zmag na 20 prvenstvenih tekmah ter stoodstotni učinek v ligi prvakov po pisanju večine otoških medijev očitno nista dovolj velika uspeha, ki bi zadovoljila visoke ambicije vodstva in navijačev belega baleta. Mourinho naj bi zato že sprejel odločitev, da junija zapušča špansko prestolnico.

"Jose je utrujen zaradi celotne situacije v klubu. Ne glede na to, ali na koncu sezone osvoji prvenstvo oziroma ligo prvakov, se bo poleti vrnil v Anglijo. Denar tu igra še najmanjšo vlogo,“ je za Sunday Times dejal neimenovan vir blizu Mourinhu.

49-letnk prav veliko težav z iskanjem novega delodajalca v Angliji ne bi imel, saj si ga na klopi želita tako Manchester City kot Manchester United. Pod vprašanjem je tudi trenerska kariera njegovega rojaka Andresa Villasa-Boasa pri Chelseju ter Arsena Wengerja, ki počasi izgublja zaupanje navijačev Arsenala.

Brez trenerja utegne po zaključku evropskega prvenstva ostati tudi Tottenham. Že dolgo je namreč znano, da bo Fabio Capello po koncu evropskega prvenstva zapustil angleško izbrano vrsto, prvi kandidat za selektorsko mesto pa je menda prav Harry Redknapp.