Čeprav je Real sinoči v prvenstvu s 4:1 ugnal Athletic Bilbao in tako ohranil prednost petih točk pred največjim tekmecem iz Barcelone, je bil Jose Mourinho deležen številnih žvižgov in opazk. Kritike na račun stratega so letele predvsem zaradi novega bolečega poraza proti španskim prvakom v kraljevem pokalu kot tudi zaradi domnevnih sporov v slačilnici, ki so bili pretekli konec tedna glavna tema tamkajšnjih športnih časnikov.

"To (žvižgi, op.p.) zame ni velik problem, čeprav se mi kaj takega ni pripetilo, ko sem bil še v Portu, Chelseaju ali Interju. Za vse je enkrat prvič,“ je po včerajšnji tekmi dejal Mourinho in dodal: "Mi je težko? Igrali smo in zmagali. Tu so žvižgali že Zidanu, Ronaldu in Cristianu (Ronaldu), ki je dobitnik zlatega čevlja. Zakaj ne bi meni? Odgovoriti jim bom skušal s svojim delom. V Chelseaju bi bilo težko sprejeti žvižge, a tu, kjer žvižgajo tudi najboljšim... Kdo sem jaz, da lahko povem karkoli,“ je reakcijo jeznih navijačev pokomentiral nogometni strokovnjak, ter se hkrati obregnil tudi ob pisanje Marce, ki je te dni poročala o sporu v slačilnici.

"Marce ne berem, še manj pa na dan tekme, ko prepovem katerikoli časopis,“ je v svojem značilnem slogu zaključil Mourinho.

Mourinho junija odhaja iz Madrida

Številne kritike so Mourinhu očitno prišle do živega, zato naj bi Portugalec 30. junija zapustil vrste Real Madrida. Tako je sinoči v oddaji Punto Pelota zatrdil eden izmed gostov Siro Lopez, ki se sklicuje na neimenovan vir trenerjevega znanca.

Do podobnih namigovanj je sicer prišlo že pred letom dni, ko je izbruhni spor med športnim direktorjem madridskega Reala Jorgejem Valdanom in portugalskim strategom. Ta se je končal z Valdanovim odhodom iz kluba.