Tekma na Santiagu Benabeu se je za Real Madrid začela nadvse spodbudno, saj je v 11. minuti povedel prek Cristiana Ronalda. Vajeti igre so nato prevzeli nogometaši Barcelone, ki so v 49. minuti izenačili, 13 minut pred koncem pa si prek Abidala zagotovili zmago.

"Tekmo smo dobivali z 1:0, kar je za prvo četrtfinalno tekmo pokala odličen rezultat. Nato smo prejeli gol, ki nas je razumljivo nekoliko potrl. Nasprotnik je z zadetkom na začetku drugega polčasa dobil elan, kar je bilo na tekmi odločilnega pomena,“ je svoj pogled na tekmo podal Mourinho, ki pa kljub vnovičnem porazu proti španskim prvakom še ni obupal.

"Na gostovanju bo izjemno težko, a vse je še odprto. Državno prvenstvo ne glede na vse ostaja naša prioriteta, zato se moramo zdaj osredotočiti na težko tekmo proti Athletic Bilbau. Poraza še ne nameravam priznati,“ je še povedal Portugalec.

Povsem drugače kot Mourinho pa je bil po tekmi razpoložen trener Blaugrane Josep Guardiola, ki pa je posvaril, da dela še niso opravili do konca, saj jih že prihodnji teden čaka povratno srečanje. "Najbolj pomembno je, da smo dosegli gol v gosteh, kar je ključnega pomena. Po prejetem zadetku smo dobro reagirali in zmagati po zaostanku je odličen občutek. A odigrali smo le prvi polčas in Madridčani so sposobni marsičesa,“ je dejal Guardiola, ki je tako kot Mourinho svojo pozornost že preusmeril na prvenstvo. "Zdaj se moramo pripraviti na Malago in šele nato na povratno tekmo.“