Braga - Maribor 5:1 (3:0)

Strelci: Lima 4., Alan 7., Elderson 38., Paulo Vinicius 85., Merida 90.; Volaš 62.

Postavi:

Braga: Quim, Baiano, Ewerton, Paulo Vinicius, Elderson, Mossoro (Salino 66.), Djamal, Hugo Viana (Merida 86.), Alan, Lima, Helder Barbosa (Paulo Cesar 78.)

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Mezga (Cvijanović 63.), Mertelj, Lesjak (Filipović 80.), Ibraimi, Berič (Tavares 65.), Volaš

Drugi polčas:

90' - Po zadetku se je tekma umirila in pričakovali smo le končni žvižg sodnika, a še pred tem je domačim uspelo doseči že peti zadetek. Tokrat je bil po hitri akciji Brage uspešen rezervist Merida, ki je v igro vstopil le slabih pet minut nazaj, v 91. minuti pa je postavil končni izid. Mariborčani so bili tokrat predvsem v prvem polčasu povsem nedorasli Bragi, v drugem polčasu pa so zaigrali precej bolje, a namesto znižanja izida so si v zaključku privoščili dva trenutka nepazljivosti in končni rezultat je precej boleč.

84' - Za strel s 25 metrov se je odločil Djamal, a je Handanović z dobrim posredovanjem žogo izbil v kot. Kot že dvakrat v prvem polčasu pa je bil tudi tokrat kot usoden za Mariborčane. Tokrat je bil po predložku pred vrati v skoku najvišji Paulo Vinicius, ki je s štirih metrov matiral Handanovića.

79' - Zadetek in prečka Mariborčanov sta predramila domače nogometaše, ki so znova zaigrali bolj zavzeto in prevzeli pobudo. V 79. minuti se jim je ponudila priložnost za četrti zadetek, ko se je eden od portugalskih nogometašev neoviran znašel v kazenskem prostoru, a je njegov strel s kakšnih osmih metrov zadel le zunanji del vratnice.

64' – Ni dosti manjkalo pa bi v Bragi gledali odprto srečanje in boj za točke, kajti Mariborčani so imeli prosti strel približno 25 metrov od vrat, odličen strel pa je sprožil Ibraimi, a je žal zadel le prečko.

62' – Za veliko boljšo igro v drugem polčasu so bili gostje kmalu nagrajeni z zadetkom. Po lepem predložku Mileca pred vrata je spretno zadel Volaš in znižal rezultat na 1:3. Pogled na semafor je takrat izgledal precej bolje kot blamaža po prvem polčasu.

55' – Drugi del igre so slovenski prvaki začeli precej bolj vzpodbudno in bili na igrišču bolj aktivni in več pri žogi kot v prvem polčasu. Do pravega strela sicer niso prišli, a glede na sliko iz prvega polčasa je tokrat igra izgledala veliko bolje.

Prvi polčas:

45' – Vse do konca prvega polčasa so domači nadaljevali z napadalno igro, a Handanovića niso več ogrozili. So pa do prvih strelov v okvir Brage prišli tudi gostje, ko sta s streli poskušala Mertelj in Volaš, a je bil Quim obakrat dobro postavljen. Na odmor so tako domači zasluženo odšli z visoko prednostjo, ki jo bodo po igri sodeč v nadaljevanju morda še povišali, Mariborčani pa se po hitrem prvem zadetku nikakor niso uspeli pobrati in lahko le upamo, da jih v drugem polčasu ne čaka kakšna blamaža.

38' - Mariborčani nikakor niso uspeli vzpostaviti ravnotežja v igri z razpoloženimi domačini, ki so skozi ves prvi polčas prevladovali na terenu in bili precej nevarni. Tako so si v 38. minuti priborili nov udarec iz kota, ki jim je prinesel še tretji zadetek. Po predložku na drugo vratnico je eden od igralcev Brage z glavo podal pred vrata, kjer se je v gneči najbolje znašel Elderson, ki je zadetek dosegel tudi v Mariboru.

24' - Igra se je ob visoki prednosti Brage nekoliko umirila, vseeno pa so do nove izjemne priložnosti kmalu spet prišli domači nogometaši. Po predložku s prostega strela je neoviran do strela z glavo prišel Paulo Vinicius, a je žoga na srečo za malo zletela prek vrat.

14' - Prva obetavna akcija Maribora na srečanju žal ni prinesla zadetka. Po podaji Beriča je na levi strani kazenskega prostora s približno 15 metrov po tleh streljal Ibraimi, a je žoga zletela mimo vrat.

7' – Šok po hitrem zadetku še ni popustil, ko so morali Štajerci znova pobrati žogo iz svojih vrat. Tokrat je do žoge na robu kazenskega prostora prišel Alan, ki je z izjemnim strelom v stičišče prečke in vratnice premagal nemočnega Handanovića in popeljal Brago do velike prednosti.

4' – Tekma se ni niti dobro začela, ko so se slovenski prvaki že znašli v zaostanku. Domači so takoj pritisnili proti vratom Maribora in v 3. minuti prišli do kota, iz katerega so nato prišli do prvega zadetka. Po podaji iz kota je Handanović sprva žogo že ulovil, a mu je ušla iz rok in Limi ni bilo težko iz bližine zadeti gola.