Scott in Mack sta pomagala Atlanti do prednosti 14 točk, preden so gostitelji zadeli nekaj trojk in se gostom nekoliko približali. Scott je tekmo končal pri 17 točkah v 23 minutah, Mack pa jih je v 19 dosegel 13.

To je bila še šesta zmaga Atlante v zadnjih osmih tekmah, Washington pa kljub porazu ostaja druga najboljša ekipa vzhodne konference in zaostaja le za Torontom.

V Miamiju je blestel Stephen Curry, ki je dosegel 40 točk proti domači vročici in popeljal Golden State Warriors do zmage s 114:97, kar je bila za bojevnike še šesta zaporedna zmaga. Curry je dosegel osem trojk, iz igre je metal 12-19, 40 točkam pa dodal še šest skokov in sedem podaj.

Warriors so v drugi četrtini sicer zaostajali že za 16 točk, sedem minut do konca pa s 93:95, nato pa so bolje zaigrali v obrambi, Curry in Klay Thompson pa sta poskrbela, da jim je šlo bolje tudi v napadu, saj jima je uspel delni izid 14:0 za prednost 107:95 slabe tri minute pred koncem.

Thompson je skupno zbral 24 točk, Harrison Barnes pa jih je k zmagi dodal 12. Pri ekipi Miamija, ki je še sedmo tekmo zapored igrala brez poškodovanega prvega zvezdnika Dwyana Wada, je Chris Bosh zbral 26 točk, Luol Deng pa 16.

"Vedno ostaneš samozavesten, vedno si pripravljen," je po tekmi dejal Curry, ki je na preteklih dveh tekmah skupno zbral "le" 23 točk, in dodal: "Do zmag prideš z najrazličnejšimi individualnimi predstavami, a zmaga moštva je tisto, kar šteje."

Denver Nuggets so prišli še do pete zaporedne zmage, potem ko so v domači dvorani s 114:109 ugnali Chicago Bulls, ključni košarkar za zmago pa je bil Ty Lawson, ki je zbral 20 točk, 12 podaj ter odločilni skok v zadnjih sekundah tekme. Biki so spet izgubili Derricka Rosa, ki je presedel drugi polčas na klopi, saj še ni povsem okreval po poškodbi.

Sacramento Kings so z 99:89 ugnali New Orleans Pelicans, najbolj pa je bil razpoložen DeMarcus Cousins, ki je k zmagi prispeval 22 točk in 12 skokov. Milwaukee Bucks so v domači dvorani z 98:86 premagali Detroit Pistons, za katere je bil to že peti zaporedni poraz.

Slovenci v ligi NBA Beno Udrih ter brata Goran in Zoran Dragić so tokrat počivali. Udrih bo z vodilno ekipo zahodne konference Memphis Grizzlies danes gostoval v sloviti dvorani Staples Center pri eni najslabših ekip zahoda Los Angeles Lakers, brata Dragić pa bosta s Phoenix Suns v domači dvorani gostila Denver Nuggets.