Čeprav je bila slovenska košarkarska reprezentanca na osmi pripravljalni tekmi za evropsko prvenstvo oslabljena, je dosegla sedmo zmago. Zaradi poškodb so namreč ob krstu prenovljene dvorane Podmežakla na Jesenicah manjkali Goran Dragić, Gašper Vidmar in Edo Murič, a tudi brez njih so košarkarji selektorja Božidarja Maljkovića porazili Bosno in Hercegovino. Omenjena trojica še vedno ni povsem okrevala od poškodb gležnjev, zato v zraku visi tudi njihov nastop na jutrišnjem dvoboju v ljubljanski Hali Tivoli ob 20.30 proti Rusiji.

V trenutku, ko je Košarkarska zveza Slovenije razkrila seznam pripravljalnih tekem, je zaokrožila šala, da izbrana vrsta ne bo igrala le dveh gostujočih tekem v Beogradu, temveč tri. Še tisto na Jesenicah proti Bosni in Hercegovini. A šala je sinoči do neke mere postala resnica. Sponzor dogodka Sony je namreč organiziral kar šest avtobusov navijačev iz Bosne in Hercegovine, ki se jih je na tribunah dvorane Podmežakla zbralo okoli 400. Z glasnim navijanjem in bobni so ves čas spodbujali svoje ljubljence, domačim navijačem pa dali lekcijo tudi pri igranju državne himne, ki so jo peli na ves glas, medtem ko je bila ob Zdravljici dvorana povsem tiho.

Vse to ni zmedlo slovenskih reprezentantov, ki so po manjši blamaži proti Srbiji v Beogradu, ko so klonili za kar 25 točk, hoteli dokazati, da je šlo le za slab dan. Pred očmi hokejskega asa Anžeta Kopitarja ter Aleksandra Džikića in Jasmina Hukića, ki sta včeraj dopoldne s Krko začela priprave na novo sezono, so odlično krenili v dvoboj in na krilih razpoloženega Jake Blažiča v peti minut že vodili s 17:4. Kljub poraznemu izvajanju prostih metov, ki so jih v prvih desetih minutah od dvanajstih zgrešili kar devet, so se gostje v nadaljevanju zbrali in na začetku drugega polčasa izid poravnali na 31. A s tem so le dregnili v osje gnezdo, saj so gostitelji odgovorili z delnima izidoma 10:0 in kasneje še z 8:0 ter tako že do konca tretje četrtine rešili vprašanje o zmagovalcu.

»Gostje so imeli do sedaj malo pripravljalnih tekem, mi več. Pomagal nam je poraz proti Srbiji, saj smo videli slabosti, pri katerih smo delali v zadnjih dneh. V obrambi smo bili odlični večino dvoboja, zaradi česar smo si lahko privoščili 18 izgubljenih žog, kar je preveč. Močno smo dobili skok, tekmo pa smo mirno pripeljali do zmage. Pomembno je, da se je začel dvigati Jaka Lakovič. Njegovi meti so bili kratki, kar je posledica utrujenosti nog. A z njim ima igra rep in glavo, poleg tega je bil odličen v obrambi,« je po zmagi dejal selektor Božidar Maljković, ki pravi, da se mu ne mudi s črtanjem igralcev. Z dobro predstavo je bil zadovoljen tudi igralec tekme Jaka Blažič, ki je kot otrok v dvorani Podmežakla treniral hokej na ledu: »Čutil sem, da sem sposoben za več kot v prejšnjih tekmah. Forma se dviguje, kar je pomembno. Veliko ljudi, ki jih poznam, je bilo na obračunu, zato sem morda tudi zaradi tega igral nekoliko bolje. Gremo proti koncu priprav, zaradi česar so noge bolj sveže in je lažje igrati.«