Ljubljančan je dobro izkoristil ponujeno minutažo, saj je v 31 minutah v prvi peterki Phoenixa vpisal 12 točk, 11 podaj, blokado in ukradeno žogo. Najboljši strelec Phoenixa je bil Luis Scola z 21 točkami. Phoenix je sicer na repu zahodne konference izenačen z New Orleans Hornets pri 14 zmagah in 28 porazih.

Najtrofejnejše moštvo lige NBA Los Angeles Lakers v tej sezoni ne najde izhoda iz krize. V gosteh pri Memphis Grizzlies (93:106) so vpisali 25. poraz v tej sezoni, na zadnjih 12 tekmah so slavili le dvakrat. Razmerje 17 zmag in 25 porazov na prvih 42 tekmah pa je drugo najslabše v zgodovini tega moštva, od kar so se v letu 1960 preselili v Kalifornijo. V sezoni 1993/94 so na 42 tekmah vpisali 14 zmag in 28 porazov ter se niso uvrstili v končnico prvenstva. Za nameček se je v drugem polčasu poškodoval center Dwight Howard, ki je zapustil igrišče s poškodbo rame po le 14 minutah na parketu, v tem času pa je vpisal zelo skromni izkupiček dveh točk in dveh skokov. K četrtemu porazu v nizu jezernikom ni pomagal niti prvi strelec Kobe Bryant z 29 točkami.

"Bili so okretnejši in hitrejši od nas. Preprosto povedano, bili smo zanič," si je brez pretiranega filozofiranja čistega vina nalil trener Lakers Mike D'Antoni. V tej sezoni jezernikom nikakor ne steče ter vse bolj tonejo v rezultatsko brezno. Pred tekmo ni pomagal niti poglobljen pogovor z igralci. "Na terenu imam vse igralce zvezdniškega moštva All-Star, a tega pri igri ni pretirano opaziti, vsak bi želel dati koš, nobenemu pa se ne ljubi odigrati svojih vlog v obrambi. To smo mi. To je naše moštvo," je bil jezen trener.

Resnico o šampionskem moštvu iz Los Angelesa je razkril Earl Clark: "Ne gre za to, da ne bi bili talentirani, daleč od tega, vendar pa med nami ni kemije." Brez odgovora, kako smernice obrniti navzgor, ostaja tudi prvi mož pod obročema Bryant: "Prepričan sem, da lahko voz znova zapeljemo v pravo smer, kemija med nami na parketu je le ena od stvari, ki ne delujejo, vendar pa v tem trenutku ne vem, kako naj to izpeljemo."

Na sestanku pred tekmo v Memphisu sta se po poročanju ameriških medijev sporekla Bryant in Howard. Bryant naj bi izzval Howarda z besedami, ali ima težave igrati z njim oziroma ali ga moti. "Nič, kar ste napisali, da je rekel Bryant, ni res. Ni me vprašal, ali rad igram poleg njega. Bi povedal, ampak tega me ni vprašal. Ni mi težko igrati z njim, moramo se le naučiti, kako igrati skupaj," je po tekmi dogajanje pokomentiral Howard. Bryant je pogovor potrdil ter ni želel povleči nazaj izrečenih besed.

Medtem ko ekipa Lakers išče izhod iz krize, pa moštvo Miami Heat besede pretvarja v meso na igrišču. Miami je po podaljšku s 123:116 odpravil Toronto Raptors. Oba glavna moža pod obročema, Dwyane Wade in LeBron James, sta skupaj znova dosegla več kot 60 točk. Wade je statistični izkupiček končal pri 35 točkah, James pa se je ustavil pri 31 točkah in 11 podajah in 10 skokih, kar je njegov že 34. trojni dvojček v ligi NBA. Miami (27 zmag, 12 porazov) je v vodstvu na razpredelnici vzhodne konference.