Netsi so selitev iz New Jerseyja v Brooklyn lani želeli obeležiti tudi z odmevno okrepitvijo, a jim ni uspelo prepričati Orlandovega orjaka, da bi se jim pridružil pri novem projektu. Howard je raje poskrbel za prestop leta, ko je okrepil Lakerse, strokovnjaki pa so ekipi iz mesta angelov nemudoma pripisali vlogo favorita.

A začetek letošnje sezone je za znamenito moštvo iz Los Angelesa prinesel vse prej kot zmage in veselje, saj so jezerniki trenutno pri precej mizernem razmerju med zmagami in porazi (17/24), vse bolj pa se jim odmika tudi nastop v končnici. Lakersi na zahodu za trenutno osmim Houstonom zaostajajo za štiri zmage, zato niti ne čudijo vse glasnejše govorice o novih spremembah v njihovem igralskem kadru.

Prva priložnost za trgovanje s košarkarji se Lakersom že ponuja, saj naj bi si njihovega centra Howarda ponovno zaželeli Netsi, v menjavo pa bi bilo tokrat vmešano tudi tretje moštvo – Minnesota Timberwolves. Netsi bi namreč radi do Howarda prišli tako, da bi svojega centra Brooka Lopeza poslali v Minnesoto, od tam pa bi k Lakersom prestopil ameriški reprezentant Kevin Love.

Do prestopa je seveda še daleč, zataknilo pa bi se lahko že pri Lovu, ki zaradi poškodbe za igro ne bo nared vse do marca, to pa bo najbrž Lakerse vsaj za zdaj odvrnilo od menjave. Poleg tega pa se Netsom glede Howarda ne mudi tako kot lani, saj jim gre zaenkrat dobro od rok, na vzhodu so namreč na četrtem mestu, z minimalnim zaostankom ene zmage za drugim New Yorkom.