Košarkarji Uniona Olimpije so si krog pred koncem lige Telemach za prvaka zagotovili drugo mesto in s tem sodelovanje v regionalnem tekmovanju, ligi Aba, tudi v prihodnji sezoni. Ljubljančani so v Stožicah premagali Helios s precej višjo razliko, kot so izgubili na prvi tekmi v Domžalah. Helios pred zadnjim krogom ostaja na tretjem mestu.

Zmaga zeleno-belih ni bila niti za trenutek pod vprašajem. Motivirani varovanci Aleša Pipana so čvrsto začeli in že v prvi četrtini tekmecu pokazali, da si novega poraza ne bodo privoščili. Vseskozi so nadzorovali potek igre in prednost višali vse do končnih 40 točk razlike.

Pri Unionu Olimpija je imelo šest igralcev dvomestno število točk - Sasu Salin 16, Luka Rupnik 13, Nebojša Jokismovič 11, Alen Omić 11 točk, 10 skokov, Dino Murić 10, Alex Stepheson 10 -, pri Domžalčanih pa sta bila razigrana le Đorđe Majstorović (20 točk) in Matic Rebec (13).

V zadnjem krogu v ponedeljek, 28. aprila, bodo Ljubljančani gostovali v Novem mestu, Helios pa se bo doma srečal z Rogaško.