»Z Joksimovićem smo v svoje vrste pridobili izkušenega igralca, branilca, ki lahko nastopa v več vlogah in pomaga tudi pri organizaciji igre. To je profil igralca, ki je med prostimi Slovenci v tem trenutku najbolj manjkal v naši ekipi. Zelo zadovoljen sem z gradnjo ekipe, ki poteka preudarno in ji manjka le še nosilec na poziciji krilnega centra. O dodatnem igralcu na zunanjih pozicijah pa si bomo vzeli še nekaj časa za razmislek,« je o novi okrepitvi dejal trener Olimpije Pipan.

Prestop k ljubljanskemu klubu je razveselil tudi Joksimovića: »Vesel sem, da sem se pridružil Unionu Olimpiji, klubu, za katerega si gotovo enkrat v karieri želi nastopiti vsak slovenski igralec. Dogovorili smo se hitro in korektno. S trenerjem Pipanom sva že sodelovala, o moji vlogi pa sva se pogovorila tudi pred letošnjo sezono, zato dobro vem, kaj me čaka in se veselim izziva. Koncentracija je trenutno na reprezentančnih obveznostih, na katere po podpisu pogodbe z Olimpijo odhajam še boljše volje.«

32-letni in 193 cm visoki Joksimović se bo novi ekipi pridružil po končanih reprezentančnih obveznostih, so sporočili iz Olimpije.