Po porazih med tednom slovenskih predstavnikov v ligi ABA tudi danes ne čaka nič lažja naloga. Olimpija bo v Zagrebu poskušala še drugič v letošnji sezoni vzeti skalp Cedeviti, Krka pa v Novem mestu Partizanu.

Pod večjim pritiskom zmage bodo zagotovo Ljubljančani, ki so si v torek proti Ciboni privoščili hud spodrsljaj, ko so ob polčasu vodili že za 15 točk. Gledalci so v drugem delu močno negodovali nad potekom dogodkov na parketu, kot tudi odločitvami trenerja Aleša Pipana. Še najbolj ob tisti, ko je met za zmago v roke vzel Marko Marinović, ki je neogret prišel s klopi za rezervne igralce in imel za seboj katastrofalno tekmo.

Trenerski štab zmajev je lahko ob ogledu posnetka tekme tokratnega nasprotnika proti Krki opazil izredno agresiven pristop Zagrebčanov. »Odigrati moramo podobno kot v prvem polčasu naše zadnje tekme. Cedevita je evroligaš in na domačem parketu velik favorit. Imajo dva kakovostna igralca na vsaki poziciji in igrajo z veliko energije. Dobro jih poznamo, analizirali smo jih in verjamem, da če se držimo dogovorov izpred tekme, odigramo sproščeno v napadu in agresivno v obrambi, lahko pridemo do presenečenja,« pravi Aleš Pipan, ki naslednjih osem tednov zaradi poškodbe hrbta ne mogel računati na Luko Rupnika.

Po sedmih porazih na zadnjih osmih tekmah tudi v Novem mestu ne vlada prešerno razpoloženje. Dolenjski navijači ne skrivajo nezadovoljstva nad tem, da se njihovi ljubljenci primerno zoperstavijo po robu le rivalu iz Ljubljane, na preostalih tekmah pa prikažejo medle predstave. Tokrat se za njih obeta posebna tekma, saj se bo v dvorano Leona Štuklja vrnil Edo Murić, ki je štiri leta nosil Krkin dres. Ali bo tudi zaigral, še ni jasno. Od poškodbe rame 30. novembra na tekmi proti Crveni zvezdi namreč še ni stopil na parket.

»Obstaja velika kakovostna razlika med moštvom Partizana, ki smo ga premagali v Beogradu, in tem, ki prihaja v Novo mesto. Prihod Mačvana, Pavlovića in Bogdanovića, vrnitev Milosavljevića in Milutinovića, to je ogromna razlika glede na prvo tekmo,« meni Aleksandar Džikić, ki bo storil vse, da znova premaga učitelja Duška Vujoševića, ki se na klop Partizana vrača po treh tekmah suspenza.

Liga ABA, 15. krog, danes ob 17. uri: C. zvezda – Cibona, ob 19. uri: Cedevita – Olimpija, Zadar – MZT, ob 21. uri: Krka – Partizan, jutri ob 16. uri: Budućnost – Igokea, ob 19. uri: M. Leks – Levski, ponedeljek ob 20.30: Metalac – Szolnoki. Izidi 14. kroga: Igokea – Zadar 71:56, Levski – C. Zvezda 58:99 (Blažič 11 za C. Zvezdo), Metalac – Budućnost 70:69, MZT – M. Leks 84:79.