Španci so odlično začeli tekmo in v prvi četrtini povedli z 11 točkami prednosti, nato pa so se prebudili tudi Grki, ki so že do konca druge četrtine izničili zaostanek in na odmor celo odšli s tremi točkami prednosti (41:38).

Drugi polčas je potekal podobno, saj so najprej bolje igrali Španci in se vrnili v vodstvo, ki je po treh četrtinah znašalo pet točk (52:57), v zadnji četrtini pa so v višjo prestavili Grki, ki so dve minuti pred koncem s košem Bramosa povedli s 70:66 in v končnico krenili z lepo prednostjo.

Španci so poskušali na vse načine, a v napadu niso imeli pravih rešitev za grško obrambo, medtem ko so Grki spretno izkoriščali svoje napade in se zasluženo veselili zmage, ki je stanje v skupini F precej zapletla, saj sedaj ni več ekip brez zmage. Na koncu so Grki zmagali z izidom 79:75, zanjo pa ima precej zaslug njihov najboljši mož Spanulis, ki je dosegel 20 točk, 4 skoke in 3 podaje, 11 točk je dodal Kaimakoglu. Španci so imeli razpoložena Gasola (20 točk, 5 skokov) in Fernandeza (20 točk, 4 podaje), a dvakratnim zaporednim evropskim prvakom to ni pomagalo, da bi ušli drugemu porazu na prvenstvu.

Na prvi današnji tekmi so Hrvati visoko premagali Fince z 88:63. Pred večerno tekmo med Slovenijo in Italijo ima v skupini F Hrvaška 5 točk, Španija, Italija, Finska in Grčija po 4, Slovenija pa 3.