Kako ste zadovoljni z minulo sezono v dresu Avellina?

Nisem preveč zadovoljen, ne s seboj ne z ekipo. Vsi smo bili razočarani, saj nismo izpolnili ciljev, ki smo si jih zadali pred sezono. Želeli smo si na zaključni turnir v italijanskem pokalu in v končnico v državnem prvenstvu. To so bili povsem realni cilji. Zaradi številnih razlogov smo razočarali.

Torej tudi z osebnimi predstavami nista bili zadovoljni?

Vedno sem dejal, da so moje ambicije složne s tistimi iz kluba. Določene stvari mi niso šle na roko. Celo sezono sem se ubadal z vnetjem tetive, kar me je izredno omejevalo. To je eden večjih razlogov, zakaj nisem imel boljše sezone. Zadnje tri tekme je bilo že veliko bolje, zato sem lahko tudi prikazal boljše predstave. Še vedno čutim manjše bolečine, a bom imel zdaj dovolj časa, da se poškodba pozdravi.

To se vam je vleklo že od evropskega prvenstva v Sloveniji, kajneda?

Tako je. Takoj ko sem se vrnil po poškodbi hrbta, se je vnela tetiva. Verjetno sem se iz počitka prehitro stoodstotno angažiral.

Imate še pogodbo z Avellinom?

Pogodba z Avellinom me veže še za eno sezono in bom po vsej verjetnosti ostal. Tudi klub redno izpolnjuje svoje obveznosti, tako da je bilo glede tega vse odlično.

Po koncu evropskega prvenstva v Sloveniji ste namignili, da se poslavljate od reprezentance. Kakšno je stanje danes?

Odločitev sem že sprejel, a bi se rad dokončno pogovoril s Košarkarsko zvezo Slovenije in selektorjem Juretom Zdovcem ter nato v prihodnjem tednu izdal skupno sporočilo za javnost. Ne bi še rad javno govoril o tem, a sem se odločil že pred časom.

Selektor Jure Zdovc je v intervjuju za Dnevnik dejal, da vas zelo občuduje. Vaš komentar?

Zagotovo eden lepših komplimentov, ki ti jih nekdo lahko da. Še posebej, če gre za trenerja, ki je kot igralec dosegel vse, kar se da, in je delal z mnogimi vrhunskimi trenerji v Evropi. Zdovc ve vse o košarki in če ti oseba takega kova nameni takšne besede, je to ogromen kompliment.

Kaj lahko Slovenija naredi na svetovnem prvenstvu?

Potrebno bo počakati, v kakšni postavi bo reprezentanca zaigrala v Španiji. Naša skupina je ugodna, a se že dolgo časa ve, da ne smeš nikogar podcenjevati. Na vsaki tekmi bo potrebno dati sto odstotkov, če bomo želeli računati na zmago. Vsekakor se nam ni treba bati nikogar. V zadnjih šestih do osmih letih smo si ustvaril ime, ki ga moramo tudi na tem svetovnem prvenstvu potrditi. Prepričan sem, da bomo sestavili takšno reprezentanco, ki bo konkurenčna vsem ekipam. Vsekakor ne smemo bežati od dejstva, da je naša skupina ugodna. Prav tako možni nasprotniki, s katerimi se križamo v izločilnih bojih.

Koliko časa nameravate še vztrajati pod obroči?

Zagotovo še naslednjo sezono, nato bom znova premislil in pogledal, kakšne imam možnosti in kakšno je zdravstveno stanje. Veliko bo odvisno tudi od motivacije. Če bo manjkala, nimam v vrhunski košarki več kaj iskati. Trenutno jo še vedno imam. Zagotovo pa ne nameravam vleči kariere v nedogled.

Si želite kariero zaključiti v dresu kakšnega izmed slovenskih klubov?

Posebne želje po tem nimam. Če pa bi se to zgodilo, pa tudi ne bi imel nič proti.