Pri jezernikih je bil z 20 točkami v 29 minutah najboljši strelec Kobe Bryant, ki se vrača po poškodbi Ahilove tetive, zaradi katere je počival skoraj osem mesecev. Jezernike v zadnji četrtini približal gostom na vsega štiri točke dobre tri minute pred koncem, a je Phoenixu uspelo zadržati prednost in prvič sezoni nanizati tri zmage zapored.

Poleg razpoloženega Dragića sta se v vrstah gostov izkazala še Marcus Morris z 22 točkami in Eric Bledsoe z 18 točkami in devetimi podajami. To je bila prva zmaga za sonca nad jezerniki v dvorani Staples vse od novembra leta 2010. Morris je odigral najboljšo predstavo v novi sezoni.

Junak večera je bil slovenski organizator igre, ki je bil zelo natančen iz prostih metov, ko je zadel vseh 11, ter tretjič v zadnjih treh tednih vpisal vsaj 30 točk na eni tekmi. "Mislim, da smo jih kar precej utrudili," je bil po pomembni gostujoči zmagi zadovoljen Ljubljančan, ki je prepričan, da Phoenix mora nadaljevati v takšnem ritmu ter dobiti še tri tekme pred svojimi navijači.

Med tekmo je nekdanji igralec Phoenixa Wes Johnson Dragiću navrgel: "Človek, vi fantje pa res igrate hitro." Dragić mu je odgovoril: "Seveda, to je naš način."

Trener Phoenixa Jeff Hornacek je bil zlasti vesel, da jim je uspelo vsaj malce ustaviti prvega zvezdnika jezernikov Bryanta. Naloga kriti črno mambo je pripadla P.J.-ju Tuckerju. "Bryant bo zadel določeno število točk, ampak zdaj nam ga ni treba kriti z dvema igralcema ter se lahko posvetimo drugim nalogam na parketu," je dejal trener.

"Mislim, da imamo skupino sijajnih fantov, ki dajejo prav vse od sebe na vsaki tekmi in igrajo zelo nesebično. Med njimi se je ustvarila odlična kemija, če se jim kaj ne posreči, jih malce spočijemo na klopi, večino časa pa so temelj našega napada. Ima odličnega organizatorja igre v Dragiću, ki je imel res dobro tekmo," je slovenskega košarkarja pohvalil trener Hornacek. Dragića je le ena točka ločila od osebnega rekorda v ligi NBA.

Ekipa New York Knicks, katere član je tudi Beno Udrih, je gostovala pri Cleveland Cavaliers in izgubila s 94:100. Slovenski košarkar v dresu kratkohlačnikov ni stopil na parket.

Derbi večera je bil v Indianapolisu dvoboj najboljših ekip vzhoda, kjer je Indiana vzela mero dvakratnim zaporednim prvakom lige NBA iz Miamija z 90:84. Roy Hibbert je dosegel 24 točk, Paul George jih je dodal 17. Indiana ima zdaj na lestvici tri zmage prednosti pred Miamijem. Prva zvezdnika Miamija LeBron James in Dwyane Wade sta oba vpisala po 17 točk, James je ob tem dodal še 14 skokov.