Stephenson je skupaj zbral 13 točk, 11 skokov in 12 podaj, Indiana pa je postala šele sedma ekipa vse od sezone 2000 in 18. v zgodovini prvenstva NBA, da je sezono začela z osmimi zaporednimi zmagami.

»Trenutno nam gre odlično, a pred nami je še dolga, dolga pot. Res pa je, da so moji fantje danes odigrali morda najbolj popolno tekmo doslej,« je dejal trener Indiane Frank Vogel.

Pri Indiani ni skrivnost, da si ekipa želi s prestola lige spraviti dvakratne zaporedne prvake, košarkarje Miami Heat. In najboljši način za dosego tega cilja je, da si Pacers najprej priigrajo številko 1 v vzhodni konferenci. Za zdaj jim gre vse po načrtih, saj jih še nobeni ekipi ni uspelo premagati in nič ne kaže, da se bodo kmalu ustavili.

Sinoči v ligi NBA nista igrala ne Goran Dragić s Phoenix Suns ne Beno Udrih z New York Knicks, saj sta njuni ekipi v ponedeljek počivali. Dragić, ki je sicer že okreval po zadnji poškodbi gležnja, bo bržkone »počival« še nekoliko dlje, saj sta včeraj z ženo Majo povila prvorojenca Matea. Naslednja tekma sonca sicer čaka šele v sredo, ko bodo gostovali pri Portland Trail Blazers.

Vodilna ekipa zahodne konference San Antonio Spurs je prav tako vknjižila novo zmago, tokrat že sedmo. Danny Green je zbral 18 točk, Tony Parker pa 14, moštvo je s 109:85 premagalo Philadelphia 76'ers. Branilci naslova prvakov zahoda so igrali brez Tima Duncana, ki si je po dveh zaporednih zmagah prislužil premor. "Igrali smo dobro košarko, precej krožili z žogo in izid se je hitro prevesil v našo korist," je po tekmi dejal Green. V dresu Philadelphie je bil z 20 točkami najboljši Evan Turner, Spencer Hawes jih je dodal 17.

Charlotte Bobcats so s 94:103 klonili proti Atlanta Hawks, Boston Celtics so s 120:105 ugnali Orlando Magic, Chicago Bulls pa Cleveland Cavaliers s 96:81. Houston Rockets so po podaljšku le strli odpor Toronto Raptors in zmagali s 110:104. Utah Jazz so z 81:100 izgubili proti Denver Nuggets, Portland Trail Blazers so bili od Detroit Pistons boljši s 109:103, Los Angeles Clippers pa od Minnesota Timberwolves s 109:107.