Bojevniki so zmagali kljub poškodbi prvega strelca Stephena Curryja, ki si je na prejšnji tekmi poškodoval gleženj, a je vseeno zmogel 22 točk. Trener bojevnikom Mark Jackson je pred tekmo vprašal Curryja, če bo lahko igral, ta pa mu je odvrnil, da bo dal vse od sebe. "Sam sem vedel, da ni stoodstoten, zato sem vsakič znova dobro premislil, kdaj naj ga pošljem v igro. Že ko se je ogreval, sem si mislil, da ta fant danes že ne bo igral. A zmotil sem se in pokazal je izjemno predstavo, tako da sem se mu lahko le čudil in užival v igri," je dejal Jackson.

V vrsti bojevnikov je Harrison Barnes s 26 točkami in desetimi skoki vpisal najboljši dosežek v karieri, Jarrett Jack je dodal 24 točk, Andrew Bogut pa je zbral 18 skokov.

Tudi trener San Antonia Gregg Popovich je po tekmi pohvalil košarkarje Golden Stata. "Danes sta bila Barnes in Jack fenomenalna. Lastnoročno sta ekipo popeljala do zmage. Tako je običajno v končnici prvenstva, ko se vsakič znova izkaže nekdo drug v moštvu in zasije njegova zvezda. Danes sta zasijala onadva in nam pokazala, da sta odlična košarkarja," je dejal Popovich.

Pri ostrogah je Argentinec Manu Ginobili prispeval 21 točk, od tega je vpisal pet trojk, a zgrešil met za tri točke 20 sekund pred koncem rednega dela tekme (84:84), Tim Duncan je dosegel 19 točk in 15 skokov, Francoz Tony Parker pa je prispeval 17 točk.

"Tekma je bila zelo težka, pa še v podaljšku nobena naša žoga ni hotela skozi obroč. Na drugi strani so tekmeci zadeli vse, kar se je zadeti dalo. Škoda, zelo smo razočarani. Bili smo le korak od pomembne prednosti, pa smo jo zapravili. Poraz boli, a zdaj bomo morali bolje zaigrati v domači dvorani," pa je dejal Ginobili.