Že prva četrtina je dala slutiti, da Barcelono čaka vse prej kot lahka tekma, saj so domači po prvih 10 minutah vodili s 23:19. V drugem delu prvega polčasa so gostje le strnili svoje vrste in na odmor odšli s prednostjo štirih točk (36:40), toda nadaljevanje tekme je bilo vendarle povsem v znamenju domačih. Tretjo četrtino je Gran Canaria dobila s 26:15, vodstvo pa je v zadnjem delu povečala še za 5 točk in na koncu slavila z lepo razliko 12 točk (81:69).

V domačem moštvu je bil izjemno razpoložen Spencer Nelson, ki je z 20 točkami, 10 skoki, 4 podajami in 2 blokadama pošteno napolnil svojo statistiko, Slokar pa je k zmagi v 18 minutah prispeval 9 točk, 5 skokov in podajo. V moštvu Barcelone sta bila s 15 točkami najbolj učinkovita Juan Carlos Navarro in Ante Tomić, Lorbek pa tokrat ni igral vidnejše vloge, saj je v zgolj 13 minutah, ki jih je preživel na parketu, dosegel 2 točki, ob tem pa imel še en skok in podajo.

Gran Canaria je po zmagi ostala visoko na lestvici, kjer si z izkupičkom 9 zmag in 3 porazov deli drugo mesto. Prepričljivo prvi je madridski Real, ki v 12 krogih še ni izgubil, Barcelona pa je s 7 zmagami in 5 porazi sedaj sedma.