Sprva je kazalo, da boste nastopili na kakšnem obračunu pokala Adecco, zdaj pa ne boste šli niti v Beograd. Kako resna je poškodba palca?

Gre za prst, ki sem ga moral zaradi poškodovanih ligamentov in zdrobljene kosti že operirati. Rehabilitacija zato traja nekaj dlje časa. Če bi igral, ne bi bil stoodstoten, in takrat se najraje zgodi kaj nezaželenega. Tudi selektor Maljković mi je svetoval počitek. Navsezadnje tudi moj novi delodajalec ne bi bil ravno najbolj vesel, če bi na priprave prišel s poškodovanim prstom. Glede na to, da v Španijo potujem že čez enajst dni, moram do takrat sanirati poškodbo.

Torej ste v zadnjih dneh trenirali po posebnem programu?

Tako je. V Kranjski Gori sem dvignil kondicijsko pripravljenost, ki je nisem želel takoj izgubiti. Tudi na klubske priprave želim priti v določeni pripravljenosti.

Letos je reprezentanca spremenjena. Veliko je novih, mladih obrazov. Kako ste se ujeli?

Odlično. Fantje so hitro videli, kako tisti, ki smo v izbrani vrsti že leta, funkcioniramo, in so se temu prilagodili. Vsi so zelo korektni, nihče ne dela težav. Tako kot se oni učijo od nas, se tudi mi od njih, ker je bila tudi za nas to nova situacija. Super je, da je tokrat v moštvu več mladih, na katerih bo slovenska košarka slonela v prihodnosti. Čim hitreje morajo namreč začutiti in osvojiti reprezentančni sistem.

Kako bi ocenili rezultate Slovenije na pokalu Adecco?

Igra je nihala, saj je bilo veliko novih obrazov in nismo imeli veliko časa, da bi se uigrali. Se je pa pokazalo, da ko smo igrali hitro in agresivno, so se na parketu dogajale zelo lepe stvari. To nas mora krasiti tudi v prihodnosti, saj nam to vsem skupaj ustreza.

Lansko sezono ste sklenili v dresu Lottomatice. Kako ste bili zadovoljni s pogoji in igrami v Rimu?

Z lansko sezono nisem bil preveč zadovoljen. Individualno še nekako, moštveno pa nikakor ne. Veliko je bilo manjših pretresov, neresnosti s strani igralcev in določenih ljudi v klubu. Toda najlažje je biti pameten po koncu. Trudil sem se in skušal dati svoj maksimum. Težko se znajdem v klubu, kjer vlada določen nered, nekaterim pa to bolj ustreza. Vsakič, ko smo našli določen ritem, je bil tako ali drugače presekan – z menjavo trenerja, z novim igralcem... Nihala ni samo moja igra, temveč igra vsega moštva. A v preteklost se ne želim več vračati, bolj me veseli tisto, kar prihaja.

Prihajata Španija in Gran Canaria. Vam je španska liga po godu?

Pred dvema letoma mi je ugajala, upam, da mi bo tudi v prihodnje. Videl bom pa, ko se bo sezona začela. Želim si, da bi bilo vse v najlepšem redu, sem pa pripravljen tako na uspeh kot na neuspeh. Gran Canaria je bila ena od prvih, ki je z mano stopila v stik in pokazala, da resno računa name, kar mi je bilo še posebno všeč.