Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili drugo zmago v ligi Aba. Potem ko so v uvodnem krogu v gosteh premagali Radnički, so danes pred domačimi gledalci v dvorani Stožice ugnali Split, ki je v soboto pripravil največje presenečenje kroga, ko je doma premagal močno okrepljeno zasedbo Crvene zvezde.

Za Ljubljančane sta dve zmagi lepa spodbuda pred tremi zahtevnimi gostovanji v naslednjih štirinajstih dneh; to nedeljo v Beogradu pri Crveni zvezdi, nato naslednji petek na štartu evrolige v Cantuju v Lombardiji ter 15. oktobra v Zadru. Union Olimpija se bo zvesti publiki znova predstavila 19. oktobra v drugem krogu evrolige proti Fenerbahčeju.

Čeprav so zeleno-beli nadzorovali dogajanje na parketu večino tekme - z izjemo uvodne četrtine, ko so se v vodstvo prvič prebili v 10. minuti, so se morali za zmago krepko potruditi. Na krilih razpoloženih Jake Blažiča (16 točk v prvem polčasu, 22 na koncu, indeks 27), Klemna Prepeliča (17 točk) in Teema Rannikka (13 točk, trojke 3:5) so si do odmora priigrali dvomestno število točk, sredi tretje četrtine tudi višjo, nato pa se je Split po delnem izidu 9:0 vrnil v igro.

Ko so imeli gostje iz Dalmacije le še dve točki zaostanka (67:65), je na sceno stopil Dražen Bubnić, okrepitev Ljubljančanov iz Domžal, ki je v dobrih dveh minutah in pol dosegel osem točk v nizu in Union Olimpijo znova povedel v mirno vodstvo (75:67). Tega Splitčani niso več izničili, tako da so se lahko domači veselili zaslužene zmage.