Ob vrnitvi v Olimpijo vam je bila dodeljena vloga kapetana moštva. Kaj vam to pomeni?

Veliko čast. Biti kapetan Olimpije, ki je v svoji zgodovini zabeležila ogromno velikih uspehov, ni mačji kašelj. Lani sem imel enako vlogo tudi pri Vareseju, ki je zgodovinsko tudi velik klub, tako da sem takšne odgovornosti vajen. Upam, da bom dober kapetan, da bom uspešno vodil Olimpijo ter da bom karseda dobro pomagal mladim igralcem.

Vas je za kapetana določil trener ali so vas izbrali soigralci?

Tokrat je o tem odločal trener.

Na kašen način boste pomagali mladim igralcem?

Glede na to, da imam kar precej izkušenj, jim bom poskušal pomagati z nasveti tako na treningih kot na tekmah. Zaradi evrolige bo veliko potovanj, doživeli bodo različne sprejeme, različna obravnavanja sodnikov... Pomembno bo, da bodo mentalno dobro pripravljeni na takšne stvari in tudi pri tem jim bom poskušal pomagati. Od nikogar ne bomo dobili daril, zato bo potrebna borba vsako sekundo na vsaki tekmi. Hitreje bodo to razumeli, bolje bo za vse nas.

Pa ste v mladih igralcih pri Olimpiji prepoznali kakovost? Bodo lahko že letos priskočili na pomoč moštvu?

Že kar nekaj časa je od mojega prihoda v Ljubljano in moram priznati, da sem bil na treningih prijetno presenečen nad njihovo kakovostjo. Talenta imajo ogromno, pred njimi pa je priložnost, da iz sebe nekaj naredijo. Potrebnega bo veliko trdega dela, saj morajo iz dneva v dan napredovati. Pristop je pravi, želja tudi, skozi sezono pa bomo videli, ali so na pravi poti v razvoju.

Kakšna je konkurenca v evroligi in ligi ABA?

V evroligi smo pristali v najtežji skupini, česar se zavedamo. Lepo bo igrati proti evropskim velikanom. Veselim se že težkih tekem, konec koncev prav zaradi takih obračunov treniraš košarko. Ne glede na vse se bomo na vsaki tekmi do zadnjega atoma borili za zmago. Nikakor ne bomo vnaprej izobešali bele zastave. V ligi ABA je prav tako veliko dobrih moštev, novo pravilo glede uvrščanja v evroligo pa je tekmovanju dodalo poseben prestiž. Pomembno bo, da bomo pred domačimi navijači zmagovali, saj bo potem laže tudi na gostovanjih. Če bomo igrali moštveno, potem je lahko pred nami lepa in uspešna sezona.

V Ljubljano ste pripotovali poškodovani. So težave s kolenom že preteklost?

Za zdaj rehabilitacija poteka po načrtih. Do začetka sezone sta še dva tedna. Cilj je, da sem na prvi tekmi stoodstotno pripravljen.

Večkrat ste dejali, da ima Olimpija v vašem srcu posebno mesto. Ste v letih, ko ste odšli iz Olimpije, kaj spremljali igre ljubljanskega moštva?

Seveda. Res je, da ima Ljubljana posebno mesto v mojem srcu. Po mojem odhodu smo z družino večkrat sem prišli na dopust. Rad imam mesto in ljudi. Spremljal sem tudi Olimpijo, še posebno po prihodu Sasuja Salina.

Potem zagotovo veste, da je zadnja tri leta naslov državnega prvaka osvojila Krka. Lahko navijačem Olimpije obljubite, da bo v letošnji sezoni drugače?

Želim si, da bi lahko, a ne bom. Krka ima odlično moštvo, zato bodo obračuni proti njej težki. Toda pred začetkom državnega prvenstva nas čaka še veliko težkih dvobojev v evroligi in ligi ABA. Vem, da je naslov državnega prvaka v Sloveniji pomemben. Obljubim lahko le, da se bomo za zeleno-beli dres borili z vsem srcem.